Кравчук пояснив, навіщо з'явився в етері російського каналу та дискутував з ватажком «ДНР»

Кравчук пояснив, навіщо з'явився в етері російського каналу та дискутував з ватажком «ДНР»

18 Лютого 2021
3394
18 Лютого 2021
16:41

Кравчук пояснив, навіщо з'явився в етері російського каналу та дискутував з ватажком «ДНР»

3394
Леонід Кравчук заявив, що ніколи не озвучував шкідливих для України меседжів, а своїх критиків звинуватив у сповідуванні подвійних стандартів.
Кравчук пояснив, навіщо з'явився в етері російського каналу та дискутував з ватажком «ДНР»
Кравчук пояснив, навіщо з'явився в етері російського каналу та дискутував з ватажком «ДНР»

Очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що розмовляє з представниками бойовиків не лише в етері російського телебачення, але і у Контактній групі. Про це Кравчук повідомив в інтерв’ю «Настоящее время».

«Я це роблю для того, щоб сказати те, що я думаю. І моя позиція, коли мова йде про російський канал, я не дивлюся на те, з ким я говорю... Я хотів би, щоб і інші мене розуміли, щоб вони слухали, аналізували, що я говорю. Якщо вони зрозуміють, що я говорю, то там нічого такого, що б суперечило національним стратегічним інтересам України немає і, заявляю, ніколи не буде», – сказав Кравчук.

Коментуючи закиди про те, що розмова в прямому етері з ватажком «ДНР» Денисом Пушиліним легітимізує проросійських терористів Кравчук зауважив, що на засіданнях ТКГ він так само спілкується з представниками бойовиків.

«Давайте ми уточнимо одну дуже важливу річ. Ви, напевно, аналізуєте проведення засідання Тристоронньої контактної групи. Ви там бачите Владислава Дайнего і Наталію Ніконорову? (представники бойовиків у ТКГ – Ред.)...Вони сидять, вони виступають, вони задають нам питання, я відповідаю. Тобто йде діалог не тільки з російською стороною, а з Дайнего і Ніконоровою…Давайте будемо послідовними. Комусь вигідно говорити, що я говорю з Пушиліним, але мовчать, коли я говорю з цими людьми, яких назвав», – підкреслив очільник української делегації.

Кравчук додав, що вимушений говорити з бойовиками в межах дискусій у ТКГ, адже це рішення прийнято «ще до Кравчука».

«Якби я був тоді главою української делегації, я б ніколи не допустив, щоб в наших переговорах брали участь представники неконтрольованих Україною регіонів, тобто ОРДЛО. А тепер кажуть: "Сформована практика існує, давайте будемо її виконувати". Значить, тут можна, а там не можна?», – резюмував Кравчук.

У коментарі «Україна 24», Кравчук заявив, що російські пропагандисти не попередили його про включення Пушиліна, а втекти з ефіру він не міг.

«Я запитав ведучого, він одразу перемикнувся й каже: я даю вам можливість запитати Пушиліна. Ну скажіть, будь ласка, якби Леонід Макарович, перший президент України, злякався Пушиліна і побіг з телеканалу, в Росії б сказали, що у нього немає позиції, повноважень, що він усього боїться...Я нікого не боюся, я буду спілкуватися з усіма, відстоюючи національні інтереси України», – наголосив Кравчук.

15 лютого Леонід Кравчук взяв участь у програмі «Время покажет» російського «Первого канала», де в прямому етері під час включення поспілкувався з ватажком «ДНР» Денисом Пушиліним.  Його суперечка з Пушиліним стосувалася доктрини «Російський Донбас».

Появу Кравчука в етері пропагандистського каналу неоднозначно сприйняли в Україні, окремі оглядачі звинуватили українського політика в легітимізації бойовиків.

Леонід Кравчук не вперше з'являється в етері російських телеканалів. Зокрема, 31 липня 2020 року Кравчук дав коментар російській пропагандистці Ользі Скабєєвій. Кравчук заявив, що поважає Скабєєву та не вважає її противником. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що голові української делегації в Тристоронній контактній групі Леоніду Кравчуку «дозволяє статус» робити більше, ніж можуть інші посадовці. 

Скріншот відео: Настоящее время

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3394
Читайте також
02.09.2020 14:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду