Захисники Яни Дугарь звинуватили МВС у спотворенні інформації про нібито відмову від слідчих дій

Захисники Яни Дугарь звинуватили МВС у спотворенні інформації про нібито відмову від слідчих дій

20 Липня 2020
1966
20 Липня 2020
18:47

Захисники Яни Дугарь звинуватили МВС у спотворенні інформації про нібито відмову від слідчих дій

1966
Сьогодні виповнилось чотири роки з дня вбивства журналіста Павла Шеремета.
Захисники Яни Дугарь звинуватили МВС у спотворенні інформації про нібито відмову від слідчих дій
Захисники Яни Дугарь звинуватили МВС у спотворенні інформації про нібито відмову від слідчих дій

Захисники Яни Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, звинуватили Міністерство внутрішніх справ України у спотворенні інформації про нібито відмову підзахисної від низки слідчих і процесуальних дій. Таку заяву зробив адвокат Денис Ломанов на пресконференції, пише «Інтерфакс-Україна».

«Це не є правдою, є дещо спотвореним фактом, який висловлює МВС», - сказав він.

За словами адвоката, судово-психологічну експертизу на поліграфі було проведено. Також, зазначив він, коли Дугарь вручали постанову про проведення цих експертиз, то в ній не було мотиваційної частини, яка обґрунтовувала б необхідність проведення цих дій, і на запит адвокатів пояснення надані не були.

«МВС знову спотворює тут ці факти», - заявив Ломанов.

У МВС раніше повідомляли, що Яна Дугарь нібито відмовилася від низки слідчих і процесуальних дій: надання зразків почерку для експертизи, проходження судово-психологічної експертизи на поліграфі, проходження судово-психіатричної експертизи, надання свідчень під час допиту як підозрюваної, вимірювань зросту.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть кваліфікована прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз.

21 травня 2020 слідство змінило підозри фігурантам кримінального провадження про вбивство Павла Шеремета – Юлії Кузьменко, Андрію Антоненку та Яні Дугарь. Слідчі також відкрили окреме провадження щодо невстановлених осіб – організаторів вбивства.

22 травня поліція завершила розслідування щодо трьох підозрюваних у виконанні вбивства журналіста Павла Шеремета. Досудове розслідування справи тривало 1402 дні. Матеріали провадження налічують понад дві сотні томів: 38 томів – стосовно трьох підозрюваних, більше 200 – щодо встановлення інших фігурантів, організаторів та замовників цього злочину.

Поліція повідомила, що кримінальне провадження готове до передачі до суду.

28 травня проєкт «Слідство.Інфо», який ознайомився з текстом нової підозри фігурантам справи, повідомив, що слідчі змінили маршрут чоловіка та жінки, які підкладали вибухівку під авто, щоб версія поліції виглядала переконливою.

Юлія Кузьменко та Андрій Антоненко з грудня 2019 року перебувають у СІЗО. Яна Дугарь спершу була під домашнім арештом, нині перебуває під заставою.

Усі підозрювані заперечують свою причетність до злочину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1966
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
даяце
1346 дн. тому
ну який адвокат є об*єктивним у справі свого підзахисного , тим більш де ходять купа грошей порохоботів і "підтримка" т. зв патрійотів
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду