detector.media
25.06.2020 11:34
ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»
ОПУ розіслав головам ОДА брендбук для піару «Великого будівництва» – «Бабель»
Експерт з Конституційного права нагадав, що Офіс президента не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.

Офіс президента України в червні розіслав головам обласних державних адміністрацій та Київської міської державної адміністрації брендбук для піару програми президента «Велике будівництво». Про це 24 червня повідомив «Бабель» з посиланням на копію листа й брендбук, яке виданню надало неназване джерело з облдержадміністрації.

У листі, за підписом заступника голови ОПУ Кирила Тимошенка, голів ОДА просять відзвітувати про виконання ініціативи протягом тижня. «Детектор медіа» звернувся по коментар до пана Тимошенка та з запитом до ОПУ.  

Як пише «Бабель», під час підготовки інформаційних стендів, буклетів, відео та фото, що стосуються програми «Велике будівництво», Офіс просить використовувати новий логотип та хештег #Великебудівництво. «Також Офіс президента хоче, щоб на споруджуваних обʼєктах або тих, що ремонтуються, встановили інформаційні борди в жовтих або зелених кольорах, забрендували спецодяг і техніку — щонайменше 20 службових автомобілів обласних і районних державних адміністрацій. За який кошт обласні керівники повинні брендувати техніку і виготовляти борди — у документі не вказано. Усі макети напередодні друку просять надсилати на узгодження Олександру Курдіновичу, його контакт також є в листі», – йдеться в повідомленні.

Олександр Курдінович очолював Держкомітет телебачення і радіомовлення України з 2011 до 2014 року. У коментарі «Бабелю» він підтвердив, що Офіс справді розсилав такий лист. За словами пана Курдіновича, з ним ніхто нічого погоджувати не повинен. На запитання, чому в листі вказані його контакти, він сказав, що «вони [макети] затверджуються трошки іншим шляхом», і пообіцяв, що попросить відповісти на інші питання «уповноважену особу». Після запитання, чи працює він у ОПУ, Олександр Курдінович поклав слухавку.

Експерт з Конституційного права Андрій Магера в коментарі «Бабелю» уточнив, що Офіс президента є допоміжним органом при главі держави і не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року «Українська правда» повідомила, що в Офісі президента України формують системну комунікацію з позиції влади. Зокрема, заступники голови ОПУ Кирило Тимошенко і Юрій Костюк вигадують нові формати спілкування Володимира Зеленського із суспільством. Пан Тимошенко також відповідає за комунікацію з каналами й ефіри на головних ток-шоу. Крім того, за даними УП, депутати «Слуги народу» Євгенія Кравчук і Микита Потураєв разом із політконсультантом Денисом Семеновим пишуть для депутатів інформаційні тези, які в новій команді називають «рамками», схожі на ті, що за попередньої влади називали «темниками Порошенка».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY