СБУ пояснила, чому скасувала російській ведучій Варнаві заборону на в'їзд в Україну

СБУ пояснила, чому скасувала російській ведучій Варнаві заборону на в'їзд в Україну

25 Червня 2020
5177
25 Червня 2020
10:00

СБУ пояснила, чому скасувала російській ведучій Варнаві заборону на в'їзд в Україну

5177
Ведучій заборонили в'їзд в Україну через концерт в окупованому Криму, на якому вона співала пісню про Володимира Путіна.
СБУ пояснила, чому скасувала російській ведучій Варнаві заборону на в'їзд в Україну
СБУ пояснила, чому скасувала російській ведучій Варнаві заборону на в'їзд в Україну

Служба безпеки України скасувала заборону на в’їзд в Україну російській ведучій Катерині Варнаві, бо не зафіксувала з її боку дій, що «можуть завдати шкоди національній безпеці». Про це відомство повідомило у відповідь на запит «Детектора медіа».

«Органами та підрозділами Служби безпеки України рішення про заборону в’їзду на територію України ухвалюється в інтересах забезпечення національної безпеки України. Якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоду національній безпеці, не отримано, ухвалюється рішення про скасування заборони в’їзду в Україну цій особі», – розповіли в СБУ.

Як писав ДМ, 18 березня 2020 року російську телеведучу Катерину Варнаву виключили з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці

11 червня 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позовну заяву ТОВ «Новий канал» до Служби безпеки України та Міністерства культури, молоді та спорту України щодо оскарження включення російської телеведучої Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Відповідне рішення суд ухвалив через «пропущення позивачем строків звернення до адміністративного суду».

15 червня Новий канал повідомив, що на даний момент не планує знімати нові шоу за участю Катерини Варнави.

У 2014-2017 роках Катерина Варнава була колегою Сергія Притули в шоу «Хто зверху?» на Новому каналі. Потім її місце зайняла Леся Нікітюк, проте донедавна на каналі повторювали випуски шоу за участю Катерини Варнави.

5 травня 2017-го стало відомо, що Катерині Варнаві заборонили в’їзд в Україну на п’ять років. Судячи з усього, причиною заборони стало відео 2016 року, на якому учасниці Comedy Woman, у числі яких була й Варнава, співали пісню про Володимира Путіна під час концерту в окупованому Криму.

21 березня 2019 року Міністерство культури України внесло Катерину Варнаву до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5177
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ольга
1373 дн. тому
И правильно сделали, что запретили
ЗЕ ПНХ пдрс
1373 дн. тому
Она снималась в помойном фильмике вместе с ЗЕбилом, вот продажное сбу и сняло запрет. Она поддерживает окупацию Крыма! Это не шкода національній безпеці? Очередной раз СБУ работает на путина !!! Скоты
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду