Мінкульт виключив Варнаву з «чорного списку» на прохання СБУ (ДОПОВНЕНО)

Мінкульт виключив Варнаву з «чорного списку» на прохання СБУ (ДОПОВНЕНО)

17 Червня 2020
3570

Мінкульт виключив Варнаву з «чорного списку» на прохання СБУ (ДОПОВНЕНО)

3570
Відомство 13 березня отримало від спецслужби лист з відповідним проханням.
Мінкульт виключив Варнаву з «чорного списку» на прохання СБУ (ДОПОВНЕНО)
Мінкульт виключив Варнаву з «чорного списку» на прохання СБУ (ДОПОВНЕНО)

Міністерство культури виключило російську ведучу Катерину Варнаву з переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці, за поданням Служби безпеки України. Про це Міністерство культури та інформаційної політики повідомило 17 червня.  

«Відповідно до частини п'ятої статті 15 Закону України "Про кінематографію", Міністерство культури та інформаційної політики здійснює дії щодо внесення змін до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці виключно на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», – йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що ця процедура здійснюється автоматично, адже МКІП не має повноважень включати/виключати когось до/з цього переліку.

Відповідь Міністерства культури на запит «Детектора медіа»:

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Служби безпеки України.  

Як писав ДМ, 18 березня 2020 року російську телеведучу Катерину Варнаву виключили з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. 15 червня Новий канал повідомив, що на даний момент не планує знімати нові шоу за участю Катерини Варнави.

Нагадаємо, 11 червня 2020 року Окружний адміністративний суд міста Києва залишив без розгляду позовну заяву ТОВ «Новий канал» до Служби безпеки України та Міністерства культури, молоді та спорту України щодо оскарження включення російської телеведучої Катерини Варнави до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Відповідне рішення суд ухвалив через «пропущення позивачем строків звернення до адміністративного суду».

У 2014-2017 роках Катерина Варнава була колегою Сергія Притули в шоу «Хто зверху?» на Новому каналі. Потім її місце зайняла Леся Нікітюк, проте донедавна на каналі повторювали випуски шоу за участю Катерини Варнави.

5 травня 2017-го стало відомо, що Катерині Варнаві заборонили в’їзд в Україну на п’ять років. Судячи з усього, причиною заборони стало відео 2016 року, на якому учасниці Comedy Woman, у числі яких була й Варнава, співали пісню про Володимира Путіна під час концерту в окупованому Криму.

21 березня 2019 року Міністерство культури України внесло Катерину Варнаву до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3570
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
1380 дн. тому
Реакция поднимает голову при промоскальскому клоуне.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду