Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю

Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю

11 Червня 2020
1742
11 Червня 2020
11:19

Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю

1742
Президент розповів, що знайомий із Валерієм Хорошковським багато років.
Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю
Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю

Президент Володимир Зеленський пропонував бізнесмену, віцепрем’єр-міністру часів Віктора Януковича, співвласнику телеканалу «Інтер» Валерію Хорошковському очолити Державну митну службу. Про це президент повідомив в інтерв'ю «Українській правді».

Він сказав, що співвласник «Інтера» вказав на «реальні діри на митниці».

«Я йому сказав: "Валерій Іванович, дивіться, ідіть на митницю, я можу це сказати уряду, запропонувати. Якщо ви берете на себе відповідальність, що ви збільшите – а він сказав, десь в два рази можна збільшити дохід в бюджет. Я йому сказав: "Ідіть, будь ласка". Він відмовився», – розповів Володимир Зеленський.

Він припустив, що пан Хорошковський відмовився, бо чекав «більш серйозної посади». Президент уточнив, що крісло прем’єр-міністра співвласнику «Інтера» не пропонував.

Як писав ДМ, у жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський підтвердив, що мав особисту зустріч з бізнесменом, співвласником телеканалу «Інтер» Валерієм Хорошковським, який залишив Україну у 2012 році. Тоді він не захотів розповідати про привід для цієї зустрічі та питання, які на ній обговорювали. 

Нагадаємо, у травні проєкт «Радіо Свобода» «Схеми» з посиланням на три незалежних джерела повідомив, що колишній голова Служби безпеки України й ексвіцепрем’єр-міністр за часів Януковича Валерій Хорошковський нібито прилетів у Київ приватним літаком 21 травня.

Прес-служба Валерія Хорошковського заперечила його повернення в Україну. За її даними, в Україну прилетіла його дружина Олена Хорошковська, а не він сам.

У вересні в медіа з'явилися чутки, що Валерій Хорошковський нібито отримав кабінет в Офісі президента.

Раніше бізнес-партнер Володимира Зеленського в групі компаній «Квартал» Сергій Шефір спростував інформацію про те, що передвиборчу кампанію Зеленського фінансував співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду