detector.media
11.06.2020 11:19
Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю
Зеленський пропонував Хорошковському очолити митницю
Президент розповів, що знайомий із Валерієм Хорошковським багато років.

Президент Володимир Зеленський пропонував бізнесмену, віцепрем’єр-міністру часів Віктора Януковича, співвласнику телеканалу «Інтер» Валерію Хорошковському очолити Державну митну службу. Про це президент повідомив в інтерв'ю «Українській правді».

Він сказав, що співвласник «Інтера» вказав на «реальні діри на митниці».

«Я йому сказав: "Валерій Іванович, дивіться, ідіть на митницю, я можу це сказати уряду, запропонувати. Якщо ви берете на себе відповідальність, що ви збільшите – а він сказав, десь в два рази можна збільшити дохід в бюджет. Я йому сказав: "Ідіть, будь ласка". Він відмовився», – розповів Володимир Зеленський.

Він припустив, що пан Хорошковський відмовився, бо чекав «більш серйозної посади». Президент уточнив, що крісло прем’єр-міністра співвласнику «Інтера» не пропонував.

Як писав ДМ, у жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський підтвердив, що мав особисту зустріч з бізнесменом, співвласником телеканалу «Інтер» Валерієм Хорошковським, який залишив Україну у 2012 році. Тоді він не захотів розповідати про привід для цієї зустрічі та питання, які на ній обговорювали. 

Нагадаємо, у травні проєкт «Радіо Свобода» «Схеми» з посиланням на три незалежних джерела повідомив, що колишній голова Служби безпеки України й ексвіцепрем’єр-міністр за часів Януковича Валерій Хорошковський нібито прилетів у Київ приватним літаком 21 травня.

Прес-служба Валерія Хорошковського заперечила його повернення в Україну. За її даними, в Україну прилетіла його дружина Олена Хорошковська, а не він сам.

У вересні в медіа з'явилися чутки, що Валерій Хорошковський нібито отримав кабінет в Офісі президента.

Раніше бізнес-партнер Володимира Зеленського в групі компаній «Квартал» Сергій Шефір спростував інформацію про те, що передвиборчу кампанію Зеленського фінансував співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY