Зеленський підтвердив зустріч із Хорошковським, але не розкрив її приводу

Зеленський підтвердив зустріч із Хорошковським, але не розкрив її приводу

10 Жовтня 2019
1725
10 Жовтня 2019
19:32

Зеленський підтвердив зустріч із Хорошковським, але не розкрив її приводу

1725
Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що мав особисту зустріч з бізнесменом, співвласником телеканалу «Інтер» Валерієм Хорошковським, який залишив Україну у 2012 році.
Зеленський підтвердив зустріч із Хорошковським, але не розкрив її приводу
Зеленський підтвердив зустріч із Хорошковським, але не розкрив її приводу

Про це він сказав під час пресмарафону у відповідь на запитання журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача.

«Я дійсно зустрічався з паном Хорошковським на Банковій, я цього не приховую», - сказав він.

«До речі, пан Хорошковський упродовж,наскільки я знаю, минулих п’яти років був в Україні, він приїжджав в Україну», - додав він.

Володимир Зеленський не захотів розповідати про привід для цієї зустрічі та обговорюване питання: «До нього було одне дуже серйозне питання, і це дуже серйозне питання ми обговорювали тет-а-тет. Яке? Я не можу поки сказати».

На уточнюючі питання, чи очікувати призначення пана Хорошковського на якусь посаду, чи він впливає на команду президента, чи куруватиме, наприклад, російський напрямок у міжнародних відносинах, президент сказав: «Ні, ніякої посади не може бути. Ні, він не є моїм радником, він не впливає на команду. Ви дізнаєтеся, з якого приводу була зустріч, коли ви побачите результат зустрічі. Це не йдеться про якісь тіньові домовленості. Ні. Це не стосується ніяких міжнародних відносин».

Нагадаємо, у травні проект «Радіо Свобода» «Схеми» з посиланням на три незалежних джерела повідомив, що колишній голова Служби безпеки України й екс-віце-прем’єр-міністр за часів Януковича Валерій Хорошковський нібито прилетів у Київ приватним літаком 21 травня.

Прес-служба Валерія Хорошковського заперечила його повернення в Україну. За її даними, в Україну прилетіла його дружина Олена Хорошковська, а не він сам.

У вересні в медіа з'явилися чутки, що Валерій Хорошковський нібито отримав кабінет в Офісі президента.

Раніше «Детектор медіа» писав, що бізнес-партнер Володимира Зеленського в групі компаній «Квартал» Сергій Шефір спростував інформацію про те, що передвиборчу кампанію Зеленського фінансував співвласник каналу «Інтер» Валерій Хорошковський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1725
Читайте також
11.10.2019 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
2 998
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду