Меморіал Голокосту «Бабин Яр» почав інтерв’ювати українців для документального онлайн-проєкту

Меморіал Голокосту «Бабин Яр» почав інтерв’ювати українців для документального онлайн-проєкту

9 Червня 2020
3226
9 Червня 2020
12:46

Меморіал Голокосту «Бабин Яр» почав інтерв’ювати українців для документального онлайн-проєкту

3226
У рамках документального онлайн-проєкту «Розмова» планують інтерв’ювати 50 тисяч українців і викласти записи інтерв’ю онлайн.
Меморіал Голокосту «Бабин Яр» почав інтерв’ювати українців для документального онлайн-проєкту
Меморіал Голокосту «Бабин Яр» почав інтерв’ювати українців для документального онлайн-проєкту

Благодійний фонд «Меморіал Голокосту “Бабин Яр”», який працює над створенням Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», розпочав документальний онлайн-проєкт «Розмова».

Це серія відеоінтерв’ю з повнолітніми українцями з досвідом проживання в Києві, яким ставлять низку запитань на визначені теми: історія людини та її родини, ставлення до Голокосту, до трагедії Бабиного Яру, до подій Другої світової, міркування про майбутній меморіал Голокосту тощо.

Серед запитань є, зокрема, й такі:

  • Україна на четвертому місці за кількістю праведників народів світу (майже 2,5 тис.). Ці люди допомагали рятуватися євреям під час Голокосту всупереч погрозам розстрілу. Чому в момент серйозної загрози для свого життя вони зважилися на допомогу іншим? Якби вас поставили перед таким вибором, як вчинили б?
  • Відкриті історичні факти говорять, що через 10 днів від початку окупації Києва німецькими військами трапився масовий розстріл у Бабиному Яру: за 2 дні розстріляли майже 34 тисячі київських євреїв. Історики пишуть про 300 місцевих поліцаїв, які допомагали в організації розстрілів у Бабиному Яру. Ви засуджуєте чи виправдовуєте їх сьогодні?

Розмови будуть записуватися за допомогою Zoom або іншого зручного для співрозмовника відеододатку. Тривалість розмови – пів години. Для участі в проєкті треба обрати зручний час для розмови та ознайомитися з інструкцією.

Перелік запитань і тем, що звучатимуть під час розмови, можна проглянути попередньо. За бажанням кожен може доповнити записані розмови відеоселфі з додатково озвученими думками. Подібну розмову можна записати з будь-ким, хто цікавить, і розширити власними запитаннями. Посилання на додатково записані відео, пропозиції запитань та щодо соціальних груп, які можна залучити до розмови можна надсилати на пошту rozmova@babynyar.org. Також зацікавленим приєднатися до команди і стати інтерв’юером пропонується заповнити форму.

З 15 червня всі відео після модерації на відповідність законам поступово з’являтимуться на оновленому сайті Меморіалу, де можна проглянути своє відео або відео інших учасників, відфільтроване за тематичними категоріями: віком людини, професією, цінностями; ситуаціями, які її сформували.

Нагадаємо, у квітні низка медійників, діячів культури й науки України закликали наглядову раду Меморіалу «Бабин Яр» звільнити режисера Іллю Хржановського з посади художнього керівника центру через скандал довкола його циклу фільмів «Дау».

Наглядова рада відповіла, що діяльність Іллі Хржановського на посаді художнього керівника Меморіалу «Бабин Яр» оцінять наприкінці 2020 року, коли наглядова рада та громадськість обговорюватимуть результати роботи щодо художнього втілення ідей музею. Наглядова рада також вирішила відновити та розширити роботу Громадської ради, зокрема – залучити до неї діячів мистецтв, культури і науки України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3226
Читайте також
05.05.2020 10:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 734
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду