Олександра Ткаченка можуть призначити міністром 4 червня

Олександра Ткаченка можуть призначити міністром 4 червня

3 Червня 2020
2628
3 Червня 2020
16:39

Олександра Ткаченка можуть призначити міністром 4 червня

2628
Профільний комітет Ради підтримав його кандидатуру.
Олександра Ткаченка можуть призначити міністром 4 червня
Олександра Ткаченка можуть призначити міністром 4 червня

Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики більшістю голосів підтримав кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики. Утрималися представники фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький, Софія Федина та Володимир В’ятрович.

Голосування щодо кандидатури міністра культури в сесійній залі парламенту заплановано на 4 червня. У разі обрання Олександра Ткаченка міністром комітет розгляне питання про обрання голови, адже зараз комітет очолює пан Ткаченко.

Заступниця голови комітету Євгенія Кравчук («Слуга народу») повідомила, що фракція партії «Слуга народу» вирішила рекомендувати на цю посаду свого колегу по фракції Микиту Потураєва, який зараз обіймає посаду заступника голови комітету. Раніше Олександр Ткаченко повідомляв, що рекомендував пана Потураєва на голову комітету.

Олександр Ткаченко подякував за підтримку членам комітету і подякував чинному нечисленному керівництву Міністерства культури та інформаційної політики: виконувачці обов’язків міністра Світлані Фоменко та державному секретарю міністерства Артему Біденку. Він додав, що сподівається на плідну співпрацю з комітетом.

Голова підкомітету з питань кінематографії та реклами Павло Сушко («Слуга народу») порекомендував пану Ткаченку створити в міністерстві директорат з питань кіно. Нагадаємо, що в Україні вже існує Державне агентство з питань кіно, яке є центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері кінематографії. Діяльність Держкіно спрямовується та координується урядом через міністра культури.

Нагадаємо, 1 червня фракція «Слуга народу» підтримала кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики.

На брифінгу він розповів про свої перші плани на посаді міністра: запустити роботу нових державних агентств у сфері культури, розблокувати фінансування культурної сфери з державного бюджету, провести в Раді законопроєкт №3377 про підтримку культури і креативних індустрій.

Олександр Ткаченко запропонував на посаду голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики кандидатуру свого заступника в комітеті Микити Потураєва.

3 червня прем’єр-міністр Денис Шмигаль вніс до Верховної Ради подання про призначення Олександра Ткаченка міністром культури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2628
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду