Майже третина киян не дивиться телевізор – дослідження

Майже третина киян не дивиться телевізор – дослідження

28 Травня 2020
3718
28 Травня 2020
13:50

Майже третина киян не дивиться телевізор – дослідження

3718
77,9% мешканців столиці користуються інтернетом щодня, 9,4% – взагалі не користуються.
Майже третина киян не дивиться телевізор – дослідження
Майже третина киян не дивиться телевізор – дослідження

30,6% опитаних телефоном киян старші за 18 років взагалі не дивляться телевізор. Водночас респонденти отримують інформацію про події в Україні та світі з новинних сайтів в інтернеті (73,5%), із соціальних мереж (61,9%) та з телебачення (52,8%). Також 10,5% дізнаються новини від знайомих, 10,5% – з радіо та 8,1% – із друкованої преси. Про це свідчать результати соціологічного дослідження Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS, яке провели в Києві 8–20 травня 2020 року.

Респонденти найчастіше дивляться «1+1» (31%), ICTV (21,5%) та канал «Україна» (19,1%), щоб дізнатися новини. Натомість 5,8% киян зізналися, що взагалі не цікавляться новинами.

Крім того, респондентам ставили питання про розвиток подій в Україні та Києві, про пандемії коронавірусної інфекції, їхні політичні вподобання, про вибори до Київської міської ради та мера.  

Зокрема, імітували другий тур виборів мера Києва, де попросили обрати між чинним главою столиці Віталієм Кличком та колишнім генеральним директором телеканалу «1+1», нині народним депутатом від «Слуги народу» Олександром Ткаченком; засновником інтернет-видання «Гордон» та ведучим Дмитром Гордоном; шоуменом і ведучим Сергієм Притулою; ведучим Андрієм Пальчевським.

Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS з 8 по 20 травня 2020 року провів телефонне опитування САТІ (computer assisted telephone interviews — з використанням планшетів, у рамках якого опитав 4000 респондентів. Дослідження було проведено в усіх десяти адміністративно-територіальних районах міста, яке репрезентує доросле населення столиці за такими показниками, як вік (старші 18 років), стать, а також поділ міста на райони. Статистична похибка дослідження (довірчий інтервал): +/-1,9%. Середня тривалість одного інтерв’ю склала 10 хвилин.

Нагадаємо, дані щорічного опитування USAID-Internews «Ставлення населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа у 2019 р.», які були представлені 22 жовтня 2019 року, покзали, що в 2019 році вперше інтернет-медіа та соціальні мережі обійшли телебачення за популярністю в Україні. Опитуванння показало, що 68% респондентів використовують соціальні мережі для отримання новин – зростання з 53% минулого року; а популярність та охоплення аудиторії телеканалами знизилися до 66% в порівнянні з 77% минулого року.

Фото: Економічна правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3718
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
777
1427 дн. тому
Телебачення перегружено рекламою та цілоспрямованими зомбуючими програмами, для маніпулюванням думки суспільства! Людям це не цікаво і все що їм потрібно вони знаходять в інтернеті!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду