Канал «Україна» оприлюднив у новинах сумнівний компромат на Геруса

Канал «Україна» оприлюднив у новинах сумнівний компромат на Геруса

22 Травня 2020
3094
22 Травня 2020
12:05

Канал «Україна» оприлюднив у новинах сумнівний компромат на Геруса

3094
Розписку нардепа, який начебто програв у карти сто тисяч доларів, знайшли «в інтернеті».
Канал «Україна» оприлюднив у новинах сумнівний компромат на Геруса
Канал «Україна» оприлюднив у новинах сумнівний компромат на Геруса

15 травня телеканал «Україна» оприлюднив у новинах сумнівний компромат на народного депутата Андрія Геруса, з яким віддавна воюють медіа Ріната Ахметова. Розписку, яку нібито написав пан Герус, журналісти знайшли в неназваних онлайн-виданнях. Про це йдеться в підсумках моніторингу телевізійних новин за 11—17 травня 2020 року.

«Програв у карти. У мережу потрапила розписка голови енергетичного комітету Верховної Ради Андрія Геруса, який зобов’язується повернути борг 100 тисяч доларів до 10 травня», — йдеться у підводці ведучого.

 

На екрані можна побачити логотипи онлайн-видання «Інформатор» та «Корупція.інфо», однак ведучий говорить, що компромат розповсюдили «одразу кілька інтернет-видань», не називаючи жодного. У повідомленні немає ані позиції Андрія Геруса, ані жодних ознак того, що журналісти «України» звертались до нього по коментар чи в будь-який спосіб намагались перевірити цю інформацію.

Також повідомлення про «розписку Геруса» без балансу вийшло в новинах дніпровського «34 каналу», який теж належить Ахметову:

 

Протягом останнього року канал «Україна» не раз незбалансовано критикував Геруса за його ініціативи в енергетиці, залучаючи до цього зокрема Олега Ляшка. Практично в усіх таких матеріалах немає позиції Геруса. 16 травня нардеп мав бути у студії програми «Свобода слова Савіка Шустера», що виходить на «Україні», але не прийшов. Натомість його однопартійця зі «Слуги народу» Олександра Дубинського не пустили до студії.

Більше про тенденції та маніпуляції в телевізійних новинах читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: Андрей Гудзенко/LIGA.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3094
Читайте також
14.05.2020 11:30
Галина Попцова
для «Детектора медіа»
5 148
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду