Зеленському влаштували «теплу ванну» у Шустера – моніторинг

Зеленському влаштували «теплу ванну» у Шустера – моніторинг

21 Квітня 2020
3472
21 Квітня 2020
13:28

Зеленському влаштували «теплу ванну» у Шустера – моніторинг

3472
Ведучий ток-шоу на каналі «Україна» дозволив главі держави піаритися в порожній студії.
Зеленському влаштували «теплу ванну» у Шустера – моніторинг
Зеленському влаштували «теплу ванну» у Шустера – моніторинг

Президент України Володимир Зеленський скористався вигідними умовами, створеними для нього у студії програми «Свобода слова Савіка Шустера», аби озвучити вигідні йому тези та проігнорувати незручні теми. Про цей та інші ефіри політичних токшоу йдеться в моніторингу за 13-17 квітня 2020 року.

Зокрема Зеленський, виступаючи у порожній студії без політичних опонентів та незалежних експертів, не коментував скандал, пов’язаний із відеозаписами за участі брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що низка каналів повністю або частково замовчала цю історію. Також президент не пояснив, чому подробиці чергового раунду обміну «утримуваних осіб» засекречені. Його також не запитували, а він не пояснював, чому влада не діє радикальніше в суперечках із церквами, які не припиняють масові богослужіння під час пандемії коронавірусної хвороби.

Ведучий не лише створив для президента комфортні умови для озвучення потрібних йому тез, але й не ставив уточнювальних запитань тоді, коли це було доречним. Зокрема, Володимир Зеленський сказав, що зараз рівень його підтримки становити 55-56%, і це «більше, ніж після першого туру президентських виборів». Проте кількість голосів, відданих за кандидата на виборах, некоректно порівнювати з рівнем підтримки, з’ясованим за допомогою соціологічного опитування. Втім ведучий нічого не перепитував про це, як і про те, що в Україні робиться вкрай мало тестів на визначення коронавірусу.

Більше про маніпуляції та тенденції в ефірах токшоу читайте в огляді Ярослава Зубченка.

Фото: ОПУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3472
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду