detector.media
21.04.2020 10:30
Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ
Роскомнагляд заблокував сайт МінТОТ
У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України не знають, чи їх сайт заблокований лише на території Росії, чи й на тимчасово окупованих нею територіях України.

Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) на вимогу Генеральної прокуратури РФ заблокувала сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Російська влада пояснила, що «претензії викликала новина про приховування хворих COVID-19 в Криму і на Донбасі». Про це 20 квітня повідомляються на сайті відомства.

«Росію стурбували дані з тимчасово окупованих нею українських територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки «чиновники» російських окупаціних адміністрацій і військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов'язання про нерозголошення реальної ситуації. Посилаються російські посадовці на те, що їхні окупаційні адміністрації звітували про відсутність хворих і великий запас тестів», – йдеться в повідомленні.

Як писав ДМ, Федеральна служба РФ з нагляду в сфері масових комунікацій і зв'язку (Роскомнагляд) змусила російське видання «Новая газета» видалити статтю Олени Мілашиної про ситуацію із поширенням коронавірусу COVID-19 в Чечні.

Нагадаємо, Олена Мілашіна опублікувала в «Новой газете» статтю під назвою «Смерть від коронавірусу – менше зло», у якій говориться, що багато медичних установ не були готові до прийому хворих, тому їх закрили. Також в статті стверджується, що в регіоні майже не проводять тестування на коронавірус, за винятком наближених до глави Чечні. Водночас, за даними журналістки, коронавірус не знизив число незаконних затримань, у тому числі масових.

15 квітня глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував російське видання «Новая газета» через статтю Олени Мілашиної про ситуацію з поширенням коронавірусу COVID-19 в республіці. Він закликав ФСБ і владу Росії «зупинити журналістів». 

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY