СБУ пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж ще на три роки

СБУ пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж ще на три роки

10 Квітня 2020
1762
10 Квітня 2020
20:36

СБУ пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж ще на три роки

1762
Відповідні пропозиції голова Служби Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони України.
СБУ пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж ще на три роки
СБУ пропонує продовжити санкції щодо російських соцмереж ще на три роки

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки України пропонує продовжити санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "ВКонтакте" ще на 3 роки. Кіберфахівці Служби проаналізували, що за період дії санкцій українських користувачів у цих соцмережах поменшало у 3 рази. І це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні операції російських спецслужб», - йдеться в повідомленні.

З початку введення санкцій слідчі СБУ зареєстрували майже 100 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів антиукраїнських спільнот у цих соцмережах. Усі вони мають ознаки вчинення злочинів: посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу чи захоплення державної влади, і навіть створення терористичних груп.

За оцінками кіберфахівців, приблизно 70% деструктивних матеріалів про Україну просуваються саме з інформаційного простору РФ, зокрема із вказаних соцмереж.

Нагадаємо, 15 травня 2017 року президент України увів у дію рішення РНБО, яке передбачає блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, це суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності.

Свою стурбованість щодо блокування інтернет-ресурсів в Україні висловили представники Ради Європипредставництва ЄС, а з критикою цього указу виступили представники «Репортерів без кордонів»Human Rights WatchFreedom House. Водночас у НАТО сказали, що блокування сайтів – це питання безпеки, а не свободи слова.

Згодом Європейський союз визнав, що у питанні блокування російських інтернет-ресурсів захист нацбезпеки є прерогативою українського уряду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду