Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн

Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн

9 Квітня 2020
1879
9 Квітня 2020
15:37

Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн

1879
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до свого Регламенту щодо можливості проведення засідань через інтернет у період карантину.
Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн
Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн

Про це повідомляє сайт Нацради.

Нові положення регламенту передбачають, що «у період встановлення карантину або обмежувальних (протиепідемічних) заходів, засідання Національної ради можуть бути проведені у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу інтернет».

Також зміни стосуються питань, які розглядатимуться у цей період під час засідань. Це будуть питання, визначені регулятором як нагальні та/або невідкладні.

«Коли накопичаться нагальні питання для розгляду – ми будемо оголошувати засідання, на сайті це буде доступно, і Нацрада буде проводити засідання в режимі реального часу, онлайн», – повідомила під час засідання 9 квітня перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

9 квітня Нацрада проводила засідання у своєму приміщенні, але члени Нацради та працівники апарату сиділи на відставні півтора метри один від одного, у масках і рукавичках. На засідання не запрошували нікого з представників ліцензіатів.

Нагадаємо, на час карантину Нацрада обмежила вхід у своє приміщення та відмовилася від проведення особистого прийому громадян. Також Нацрада вирішила під час карантину до 3 квітня не проводити засідань. Коли карантин продовжили до 24 квітня, Нацрада вирішила проводити засідання за потреби, але утриматися від розгляду питань, які потребують обов’язкової присутності ліцензіатів (заявників). А такими питаннями є, наприклад, результати перевірок, які передбачають призначення санкцій за порушення.

Більшість працівників апарату Національної ради переведено на дистанційну роботу. В офісі перебувають спеціалісти, які вносять документи до системи електронного документообігу та опрацьовують вхідну/вихідну кореспонденцію. Вхідні документи Нацрада приймає в паперовому та електронному вигляді щоденно. Підписання вихідних документів відбувається тричі на тиждень. Видача бланків ліцензій Національної ради суб’єктам інформаційної діяльності здійснюється щочетверга з 10:30 до 15:00.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1879
Читайте також
19.03.2020 11:15
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 787
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду