detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
09.04.2020 15:37
Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн
Нацрада змінила регламент, аби проводити засідання онлайн
9 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до свого Регламенту щодо можливості проведення засідань через інтернет у період карантину.

Про це повідомляє сайт Нацради.

Нові положення регламенту передбачають, що «у період встановлення карантину або обмежувальних (протиепідемічних) заходів, засідання Національної ради можуть бути проведені у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу інтернет».

Також зміни стосуються питань, які розглядатимуться у цей період під час засідань. Це будуть питання, визначені регулятором як нагальні та/або невідкладні.

«Коли накопичаться нагальні питання для розгляду – ми будемо оголошувати засідання, на сайті це буде доступно, і Нацрада буде проводити засідання в режимі реального часу, онлайн», – повідомила під час засідання 9 квітня перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

9 квітня Нацрада проводила засідання у своєму приміщенні, але члени Нацради та працівники апарату сиділи на відставні півтора метри один від одного, у масках і рукавичках. На засідання не запрошували нікого з представників ліцензіатів.

Нагадаємо, на час карантину Нацрада обмежила вхід у своє приміщення та відмовилася від проведення особистого прийому громадян. Також Нацрада вирішила під час карантину до 3 квітня не проводити засідань. Коли карантин продовжили до 24 квітня, Нацрада вирішила проводити засідання за потреби, але утриматися від розгляду питань, які потребують обов’язкової присутності ліцензіатів (заявників). А такими питаннями є, наприклад, результати перевірок, які передбачають призначення санкцій за порушення.

Більшість працівників апарату Національної ради переведено на дистанційну роботу. В офісі перебувають спеціалісти, які вносять документи до системи електронного документообігу та опрацьовують вхідну/вихідну кореспонденцію. Вхідні документи Нацрада приймає в паперовому та електронному вигляді щоденно. Підписання вихідних документів відбувається тричі на тиждень. Видача бланків ліцензій Національної ради суб’єктам інформаційної діяльності здійснюється щочетверга з 10:30 до 15:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY