Ткаченко розповів про підготовку змін до законів для підтримки креативної індустрії

Ткаченко розповів про підготовку змін до законів для підтримки креативної індустрії

24 Березня 2020
4083
24 Березня 2020
12:25

Ткаченко розповів про підготовку змін до законів для підтримки креативної індустрії

4083
У рамках роботи над законопроєктом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» йде підготовка пакету змін до законів для підтримки креативного бізнесу.
Ткаченко розповів про підготовку змін до законів для підтримки креативної індустрії
Ткаченко розповів про підготовку змін до законів для підтримки креативної індустрії

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко сказав в інтерв’ю «КП в Украине».   

Він розповів, що в умовах самоізоляції підвищився попит на інформацію. За його даними, трафік виріс у середньому на 10-15%. «Очевидно, з боку держави потрібні якісь кроки підтримки медійників. Зараз телеканали скорочують виробництво нових серіалів, шоу і будуть користуватися своїми бібліотеками», – сказав нардеп.

Він уточнив, що держава не має можливості «виділяти десятки мільярдів доларів» на підтримку малого підприємництва та медіа.

«Готуємо пакет змін до законів для підтримки креативного бізнесу. Хоча рішення повинне бути для всіх – це не тільки криза, але і вікно можливостей. Якщо держава щось забороняє, воно повинно компенсувати ці збитки», – повідомив пан Ткаченко.

Зазначимо, що законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» наразі не зареєстрований у Верховній Раді.

Нагадаємо, депутати від партії «Європейська солідарність» Микола Княжицький і Володимир В’ятрович 23 березні повідомили, що задля «запобігання економічних наслідків» пандемії коронавірусу депутати напрацювали зміни до законодавства, які можуть зупинити дію мовних квот на телебаченні. Микола Княжицький уточнив, що пропозиції виходили від представників партії влади, але він не уточнив, від кого саме.

У частині порівняльної таблиці до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання економічних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» пропонується зупинити до 31 грудня 2020 року дію чинних квот національного продукту на телебаченні та радіо; зупинити до 31 грудня 2020 року дію чинних мовних квот і вимог на телебаченні; дозволити мовникам до 31 грудня 2020 року не дотримуватись умов ліцензій і скасувати за це санкції Нацради; відкласти до 17 липня 2024 року вимоги мовного закону щодо поширення і демонстрування фільмів в Україні; відкласти до 17 липня 2026 року збільшення мовних квот на телебаченні та радіо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4083
Читайте також
14.03.2020 08:41
Олександр Ткаченко, «Українська правда»
1 154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду