Олександр Ткаченко вимагає від РНБО закриття кордонів та нагадує медіа, як писати про коронавірус

Олександр Ткаченко вимагає від РНБО закриття кордонів та нагадує медіа, як писати про коронавірус

13 Березня 2020
2079
13 Березня 2020
13:01

Олександр Ткаченко вимагає від РНБО закриття кордонів та нагадує медіа, як писати про коронавірус

2079
Він закликав колишніх колег з медіа перевіряти факти, не поширювати чутки та неперевірену інформацію.
Олександр Ткаченко вимагає від РНБО закриття кордонів та нагадує медіа, як писати про коронавірус
Олександр Ткаченко вимагає від РНБО закриття кордонів та нагадує медіа, як писати про коронавірус

Голова профільного комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики та почесний президент «1+1 медіа» Олександр Ткаченко вимагає від Ради національної безпеки та оборони повного закриття кордонів. Про це він написав у своєму Telegram.

«Термінова самоізоляція. На сьогоднішній день я не бачу альтернативи, окрім повного закриття кордонів. Тільки так ми зможемо не допустити поширення вірусу. Сподіваюсь, це рішення буде ухвалене сьогодні на засіданні РНБО», - зазначив пан Ткаченко.

Він радить проаналізувати досвід Тайваня: «Всього за місяць від початку епідемії влада країни розробила та впровадила список із щонайменше 124 заходів (в деталях читайте тут). Результати вражають: всього 49 осіб захворіли, 20 з них вже одужали. І це в країні, яка на рік приймає близько 3 мільйонів людей з Китаю».

Саме тому, на його думку, необхідно впровадити жорсткий контроль кордонів країни, ініціювати активний пошук випадків захворювання, впровадити карантин для всіх, хто демонструє симптоми вірусу, забезпечити лікарні необхідними ресурсами для оперативного реагування на поширення хвороби, а також провести національну освітню кампанію для боротьби з панікою та дезінформацією.

«Самоізоляція — єдиний ефективний та, що важливо, загальнодоступний спосіб зупинити пандемію. Щонайбільше людей мають лишатися вдома. Це стосується навіть країн, де не зафіксовано масштабних сплесків вірусу. Наприклад, від сьогодні кордони закрила Словаччина. А тим, хто все ще сумнівається, хочу нагадати: ще три тижні тому Італія також жила звичайним життям», - додав він.

Також Олександр Ткаченко закликав колишніх колег з медіа бути відповідальними: перевіряти факти, не поширювати чутки та неперевірену інформацію.

«У кризових ситуаціях люди звертаються до НАС, довіряючи кожному вашому слову. НАШ обов’язок — виправдати їхню довіру. Перевіряйте факти уважно, як ніколи, не поширюйте чутки та неперевірену інформацію. Пандемія — не час для зведення особистих та політичних рахунків, - пише він, - МИ володіємо найціннішим ресурсом — інформаційним. Витрачайте його на благо. Розказуйте, як знизити ризик зараження для себе та близьких. Просвіщайте, навчайте, створюйте та поширюйте соціальні відео МОЗ та свої власні (ви вмієте!), інфографіки, експертні коментарі. Допоможіть лікарям та науковцям бути почутими».

Нагадаємо, з 12 березня карантин через коронавірус запровадили спершу в Києві, а потім по всій Україні. Протягом трьох найближчих тижнів буде обмежено навчальний процес і масові заходи. Що саме буде скасовано та де дізнатися достовірну інформацію про карантинні заходи — в матеріалі MediaSapiens.

Станом на 12 березня в Україні офіційно зафіксовано три випадки зараження коронавірусом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду