detector.media
19.03.2020 18:51
«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів
«Чілдрен Кінофест» оголосив склад журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів
Сьомий «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 27 травня по 7 червня 2020 року у понад 20 містах України. У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів.

Про це повідомляє пресслужба кінофестивалю.

Так, переможців визначать: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, актор серіалу «Перші ластівки» Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж - автор стрічки-переможця 6-го «Чілдрен Кінофесту» «Викрадена принцеса».

Почесним послом фестивалю став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 26 квітня 2020 року. 10 найкращих стрічок будуть показані в рамках фестивалю по всій Україні. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 5 до 20 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна на сайті «Чілдрен Кінофесту».

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою «Чілдрен Кінофесту» на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків.

Поза конкурсом глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. 

Усі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю.

У 2019 році Гран-прі фестивалю отримала анімаційна стрічка «Викрадена принцеса».

Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів. За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 млн грн. У міжнародному прокаті стрічка зібрала майже 5 млн доларів.

Також «Викрадена принцеса» стала першою українською стрічкою, яка вийшла в прокат у Китаї.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY