Теленовини 13-19 січня: пес-співак, швабра та новини від ТАСС

Теленовини 13-19 січня: пес-співак, швабра та новини від ТАСС

24 Січня 2020
1166
24 Січня 2020
12:17

Теленовини 13-19 січня: пес-співак, швабра та новини від ТАСС

1166
Лідери за кількістю матеріалів з ознаками замовності — «Україна» та «Інтер».
Теленовини 13-19 січня: пес-співак, швабра та новини від ТАСС
Теленовини 13-19 січня: пес-співак, швабра та новини від ТАСС

У період новорічно-різдвяних свят журналістів щоденних теленовин найбільше цікавили розслідування збиття літака МАУ, прослуховування прем'єр-міністра Гончарука, зарплати міністрів.

Лідерами за кількістю замовних матеріалів залишилися «Україна» та «Інтер».  А в новинах знайшлося місце для сюжетів про українські швабри та співочого пса. Про це йдеться в першому тижневому огляді «Детектора медіа», що вийшов у новому форматі.

Канал «Україна» найбільше піарив Ріната Ахметова та «Батьківщину», «Інтер» особливу увагу традиційно приділяв представникам «Опозиційної платформи — За життя» та Сергію Капліну. У паркетному форматі розповідали канали про участь Володимира Зеленського у заходах, присвячених річниці вшанування оборонців Донецького аеропорту. Серед нардепів найбільше уваги отримали представники «Слуги народу».

Втім політика за рівнем популярності поступається соціальним темам. На «Інтері» та «112» політичним темам приділяється третина уваги, на інших каналах — менше. У редакціях не забракло наснаги на сюжети про пса-співака, найстарішу собаку країни, інтерв’ю з міністром економіки про проблеми виробництва швабр в Україні (обов’язково подивіться про це в програмі «Ньюспалм»), ролик про чоловіка, який спокійно їв у кафе під час бійки, та надважливе повідомлення про допомогу рятувальників чоловікові, чий пеніс застряг у гайці.

Найбільше канали порушували стандарти відокремлення фактів від коментарів — на «1+1», «Україні» та СТБ більше половини новин емоційно забарвлені. Найстриманішими були новини на «UA: Першому». Проблеми з балансом думок в «України» та «Інтера», де майже чверть матеріалів не містить позиції інших сторін конфлікту. Одне з найгрубіших порушень балансу зафіксували на «112», де, говорячи про Мінські переговори, використали версію російського державного інформагентства, не дочекавшись реакції української сторони.

Більше читайте в огляді «Детектора медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1166
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду