detector.media
16.12.2019 14:50
У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження
У низці міст Криму повністю глушать сигнал українських радіостанцій – дослідження
На півночі окупованого Криму щонайменше в 10 населених пунктах повністю заблоковано сигнал українських радіостанцій, ще в дев’яти – сигнал заблоковано частково.

Про це йдеться в результатах моніторингу «Кримської правозахисної групи», який був проведений у грудні 2019 року.

«Монітори КПГ за допомогою автомагнітол перевірили, які українські FM радіостанції можна послухати в 19 населених пунктах північного Криму: містах Армянськ, Красноперекопськ, Джанкой, а також в населених пунктах, що розташовані вздовж основних автодоріг, - Ішунь, Зелена Нива, Вишнівка, Червоноармійське, Істочне, Новоолександрівка, Мартинівка, Солоне озеро, Завіт-Ленінський, Ермаково, Придорожнє, Передмостове, Зарічне, Овочеве, Лобанове, Воїнка», – йдеться в повідомленні.

Згідно з моніторингом, у Істочному, Червоноармійському, Мартинівці, Зарічному, Овочевому можна почути лише по одній українській радіостанції. У Воїнці і Зеленої Ниві – по дві радіостанції, в Армянську – чотири станції, а в Предмостному – п’ять українських FM радіостанцій.

Радіо «Культура» чутно в 5 населених пунктах з усього списку, «Крим.Реалії» – у чотирьох, «Армія FM» – у двох населених пунктах зі списку, «Промінь», «Українське радіо», «Люкс FM», «Херсон FM» – у одному з 19 перевірених, також в одному населеному пункті чути сигнал радіо «Нова Каховка».

Біля КПВВ «Чонгар» на окупованій території півострова можна послухати програми семи українських FM радіо, і чотири українські радіостанції чутно з боку Криму біля КПВВ «Чаплинка».

У 10 населених пунктах (Ішунь, Красноперекопськ, Лобанове, Джанкой, Придорожнє, Солоне озеро, Ермаково, Завіт-Ленінський, Новоолександрівка, Вишнівка) на українських радіочастотах транслюють свої програми російські FM-станції.

Мовлення українських FM з телерадіовежі, розташованої на Чаплинці, у північному Криму заглушають наступні російські радіостанції:

Мовлення українських FM c телерадіовежі, розташованої на Чонгарі, у північному Криму перекривають такі російські станції:

«Окупаційна влада Криму позбавили громадян України доступу до інформації незалежних українських радіостанцій. При цьому влада РФ повністю ігнорують той факт, що глушіння радіосигналів заборонено Міжнародною конвенцією електрозв'язку в 1947 році і Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 листопада уряд запровадив санкції проти 34 юридичних осіб, які незаконно здійснюють теле- та радіомовлення в окупованому Криму.

Фото: censor.net.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY