Середа, 11 Грудня 2019

Комітет гуманітарної та інформполітики розгляне законопроєкт про медіа 23 грудня – Олександр Ткаченко

На Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики презентували проєкт, але дуже швидко.

Голова Комітету гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко презентував проєкт на засіданні Комітету, що відбулося 11 грудня 2019 року. Він зазначив, що сьогодні відбудеться закрита презентація законопроєкту про медіа тільки для членів Комітету.

«Потім прошу максимально ефективно попрацювати на профільному підкомітеті, який очолює Микита Потураєв, з тим, щоб 23 грудня обговорити проєкт на черговому засіданні Комітету», – сказав Олександр Ткаченко.

Як повідомив «Детектору медіа» член Комітету Юрій Павленко, як такої презентації для народних депутатів на закритій частині не було.

«Голова Комітету сказав, що текст нам розіслали, попросив детально все обговорити на підкомітеті Потураєва, щоб потім уже формально ухвалити на засіданні 23 грудня», – зазначив пан Павленко, додавши, що він обурений таким утаємниченим процесом підготовки такого важливого для медіа галузі закону.

«Я був би зацікавлений почути думку експертів, обговорити з професіоналами певні питання. А тут суцільна таємничість, ще й турборежим», – сказав Юрій Павленко.

Як писав «Детектор медіа», 13 листопада 2019 року голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко та заступник голови Микита Потураєв публічно презентували концепцію майбутнього Закону про медіа. У законі про медіа планується новий вид санкцій та розділ про дезінформацію.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики планував у середині листопада винести на публічне обговорення свою версію законопроєкту про аудіовізуальні медіасервіси. ГО «Детектор медіа» та ГО «Іститут масової інформації» підготували свої пропозиції до майбутнього законопроекту про аудіовізуальні медіасервіси.