Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал

Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал

15 Листопада 2019
6415
15 Листопада 2019
16:57

Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал

6415
14 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не зібрала голосів для призначення позапланових перевірок 5-го каналу та «1+1».
Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал
Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал

Питання про позапланову перевірку 5-го каналу ініціювала перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк. Перевірка мала стосуватися ознак розпалювання ворожнечі, мови ненависті в оціночних судженнях гостя програми «Рандеву».

За призначення перевірки проголосували лише четверо членів Нацради з восьми (для рішення треба мінімум п’ять голосів): Ольга Герасим’юк, Валентин Коваль, Олег Черниш і Юрій Зіневич.

Питання про позапланову перевірку «1+1» ініціював член Нацради Сергій Костинський. Він повідомив, що в діяльності каналу зафіксовано ознаки порушення мовних квот: замість 75% української мови в один з днів з 6-ї до 10-ї ранку було близько 74% української мови. Також, за його словами, були ознаки порушення інших статей закону щодо демонстрування власного продукту та іноземних фільмів.

За призначення перевірки «1+1» проголосували лише двоє членів Нацради – Сергій Костинський та Уляна Фещук.

Оскільки голосів не вистачило, обидва рішення не були ухвалені.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання ведучого Руслана Коцаби у програмі «Я так думаю» 5 листопада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6415
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду