detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
15.11.2019 16:57
Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал
Нацрада не захотіла перевіряти «1+1» і 5 канал
14 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не зібрала голосів для призначення позапланових перевірок 5-го каналу та «1+1».

Питання про позапланову перевірку 5-го каналу ініціювала перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк. Перевірка мала стосуватися ознак розпалювання ворожнечі, мови ненависті в оціночних судженнях гостя програми «Рандеву».

За призначення перевірки проголосували лише четверо членів Нацради з восьми (для рішення треба мінімум п’ять голосів): Ольга Герасим’юк, Валентин Коваль, Олег Черниш і Юрій Зіневич.

Питання про позапланову перевірку «1+1» ініціював член Нацради Сергій Костинський. Він повідомив, що в діяльності каналу зафіксовано ознаки порушення мовних квот: замість 75% української мови в один з днів з 6-ї до 10-ї ранку було близько 74% української мови. Також, за його словами, були ознаки порушення інших статей закону щодо демонстрування власного продукту та іноземних фільмів.

За призначення перевірки «1+1» проголосували лише двоє членів Нацради – Сергій Костинський та Уляна Фещук.

Оскільки голосів не вистачило, обидва рішення не були ухвалені.

Нагадаємо, що на цьому ж засіданні Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання ведучого Руслана Коцаби у програмі «Я так думаю» 5 листопада.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY