Студія «Квартал 95» віджартувалася від критики щодо номера про Гонтареву

Студія «Квартал 95» віджартувалася від критики щодо номера про Гонтареву

21 Жовтня 2019
2370
21 Жовтня 2019
14:30

Студія «Квартал 95» віджартувалася від критики щодо номера про Гонтареву

2370
Студія «Квартал 95» прокоментувала заяви міністра культури, молоді та спорту Володимира Бородянського та міністра економіки Тимофія Милованова про номер «Вечірнього кварталу» про підпал будинку колишньої голови НБУ Валерії Гонтаревої.
Студія «Квартал 95» віджартувалася від критики щодо номера про Гонтареву
Студія «Квартал 95» віджартувалася від критики щодо номера про Гонтареву

Про це повідомляється 21 жовтня на Facebook-сторінці Студії «Квартал 95».

Зокрема, Володимира Бородянського запросили на наступну зйомку «Вечірнього Кварталу», щоб «одразу після концерту [він] сказав, за що [йому] соромно, а за що ні».

Вони також відреагували на слова Тимофія Милованова про те, що цей номер для зовнішніх інвесторів виглядає дуже погано: «Бажаємо вам успіхів, економічного стрибка і побільше інвесторів. Але, якщо щось піде не так, можете сміливо звинувачувати нас».

Студія «Квартал 95» вважає, що їх номери нібито стають резонансними, бо вони «жартують на ті теми, які хвилюють суспільство».

Крім того, «Квартал 95» вказав, що Національний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки не брав участі в написанні матеріалу: «Ми вдячні хору імені Верьовки та нам шкода, що заслужений колектив незаслужено піддається інформаційній атаці. Колектив не брав участі в написанні матеріалу, тому, будь ласка, поважайте його».

На брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів 21 жовтня прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що «у нас демократична держава, і кожен має право жартувати, як йому подобається». Попри це, він додав, що «радіти і сміятися з горя іншого я не вважаю за нормальне». На його думку, якби це був номер не «Вечірнього кварталу», то на нього ніхто б не звернув увагу.

Нагадаємо, на «1+1» 20 жовтня вийшла чергова програма «Вечірнього кварталу», де Євген Кошовий разом з Хором Верьовки заспівав пісню про згорілий будинок ексочільниці Нацбанку Валерії Гонтаревої: «Горіла хата, палала, В Лондоні жінка плакала…».

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вибачився перед  Валерією Гонтаревою через участь Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки в номері «Вечірнього кварталу».

Міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що цей номер для зовнішніх інвесторів виглядає дуже погано, оскільки, за його словами, більшість зовнішніх інвесторів сприймають пані Гонтареву як видатного реформатора.

Валерія Гонтарева назвала цю ситуацію «соромом». Вона не відкидає можливості  замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським.

Крім того, генеральний директор і художній керівник хору імені Григорія Верьовки розповів, що ідея номеру належала режисерам «Вечірнього кварталу». Зеновій Корінець повідомив, що за участь в номері хор отримав 30 тисяч гривень. За його словами, народний депутат, колишній актор студії «Квартал 95» Юрій Корявченков (Юзік) запропонував хору Григорія Верьовки виступити в номері шоу «Вечірній квартал». Стосовно організації виступу із хором контактували від Юрія Корявченкова.

Фото: скріншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2370
Читайте також
21.10.2019 20:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду