Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення

Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення

16 Жовтня 2019
2511
16 Жовтня 2019
14:15

Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення

2511
14 жовтня 2019 року відбувся четвертий, заключний етап переходу федеральних (загальнонаціональних) каналів на цифрове мовлення.
Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення
Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення

Про це повідомляє Російська телевізійна і радіомовна мережа.

Трансляцію припинили останні аналогові передавачі федеральних телеканалів в 21 регіоні Росії. Протягом тижня на аналогових частотах буде йти відеоролик про підключення та налаштування обладнання для прийому цифрового ТБ.

«98,4% жителів охоплені цифрової ефірної телемережею РТРС, іншим 1,6% двадцять обов'язкових загальнодоступних телеканалів будуть надані операторами супутникового ТБ», – йдеться в повідомленні.

Проте в Росії продовжують аналогове мовлення регіональні телеканали і телеканали, що не входять до складу двох цифрових мультиплексів, доки не буде прийнято рішення щодо їхнього переходу на цифру.

Офіційна церемонія відключення аналогового мовлення пройшла в Центрі управління польотами в Королеві. Під час церемонії космонавт Олександр Скворцов на борту Міжнародної космічної станції  натиснув символічну кнопку запуску цифрового мовлення: «Вітаю вас із космосу в цей важливий для всіх нас день. Сьогодні у мене важлива місія: оголосити про закінчення переходу Росії на цифрове телебачення».

Як пише російський «Інтерфакс», аналоговий сигнал мовлення обов'язкових загальнодоступних федеральних каналів відключили в Санкт-Петербурзі, Забайкальському краї, Астраханській, Волгоградській, Вологодській, Калузькій, Курській, Ленінградській, Мурманській, Оренбурзькій, Псковській, Саратовській і Челябінській областях. Також в республіці Алтай, у Башкирії, Дагестані, Інгушетії, Карелії, Татарстані, окупованому Криму і Севастополі.

Нагадаємо, перехід російських регіонів на цифрове мовлення почався в 2018 році. У цифровому форматі доступні 20 федеральних каналів, а саме – перший мультиплекс: «Первый канал», «Росія 1», «Матч ТВ», НТВ, «Пятый канал», «Россия К», «Россия 24», «Карусель», ОТР, «ТВ Центр»; другий мультиплекс: «Рен ТВ», «Спас», СТС, «Домашний», «ТВ-3», «Пятница», «Звезда», «Мир», ТНТ и «Муз ТВ».

Як писав «Детектор медіа», з 2012 року в Росії почали впроваджувати цифрове ефірне телебачення в стандарті DVB-T2.

11 вересня 2013 року стало відомо, що Мінкомзв’язку Росії розробило проєкт постанови уряду про порядок припинення в Росії ефірного телемовлення в аналоговому форматі. Відповідно до цього документу, аналогове мовлення буде припинене з 1 липня 2018 року. Для кожного регіону термін переходу на «цифру» буде визначатися окремо.

Фото: РТРС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2511
Читайте також
10.04.2019 12:30
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду