detector.media
16.10.2019 14:15
Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення
Росія відключила загальнонаціональне аналогове телебачення
14 жовтня 2019 року відбувся четвертий, заключний етап переходу федеральних (загальнонаціональних) каналів на цифрове мовлення.

Про це повідомляє Російська телевізійна і радіомовна мережа.

Трансляцію припинили останні аналогові передавачі федеральних телеканалів в 21 регіоні Росії. Протягом тижня на аналогових частотах буде йти відеоролик про підключення та налаштування обладнання для прийому цифрового ТБ.

«98,4% жителів охоплені цифрової ефірної телемережею РТРС, іншим 1,6% двадцять обов'язкових загальнодоступних телеканалів будуть надані операторами супутникового ТБ», – йдеться в повідомленні.

Проте в Росії продовжують аналогове мовлення регіональні телеканали і телеканали, що не входять до складу двох цифрових мультиплексів, доки не буде прийнято рішення щодо їхнього переходу на цифру.

Офіційна церемонія відключення аналогового мовлення пройшла в Центрі управління польотами в Королеві. Під час церемонії космонавт Олександр Скворцов на борту Міжнародної космічної станції  натиснув символічну кнопку запуску цифрового мовлення: «Вітаю вас із космосу в цей важливий для всіх нас день. Сьогодні у мене важлива місія: оголосити про закінчення переходу Росії на цифрове телебачення».

Як пише російський «Інтерфакс», аналоговий сигнал мовлення обов'язкових загальнодоступних федеральних каналів відключили в Санкт-Петербурзі, Забайкальському краї, Астраханській, Волгоградській, Вологодській, Калузькій, Курській, Ленінградській, Мурманській, Оренбурзькій, Псковській, Саратовській і Челябінській областях. Також в республіці Алтай, у Башкирії, Дагестані, Інгушетії, Карелії, Татарстані, окупованому Криму і Севастополі.

Нагадаємо, перехід російських регіонів на цифрове мовлення почався в 2018 році. У цифровому форматі доступні 20 федеральних каналів, а саме – перший мультиплекс: «Первый канал», «Росія 1», «Матч ТВ», НТВ, «Пятый канал», «Россия К», «Россия 24», «Карусель», ОТР, «ТВ Центр»; другий мультиплекс: «Рен ТВ», «Спас», СТС, «Домашний», «ТВ-3», «Пятница», «Звезда», «Мир», ТНТ и «Муз ТВ».

Як писав «Детектор медіа», з 2012 року в Росії почали впроваджувати цифрове ефірне телебачення в стандарті DVB-T2.

11 вересня 2013 року стало відомо, що Мінкомзв’язку Росії розробило проєкт постанови уряду про порядок припинення в Росії ефірного телемовлення в аналоговому форматі. Відповідно до цього документу, аналогове мовлення буде припинене з 1 липня 2018 року. Для кожного регіону термін переходу на «цифру» буде визначатися окремо.

Фото: РТРС

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY