Росія почала впроваджувати DVB-T2

26 Березня 2012
8208
26 Березня 2012
18:33

Росія почала впроваджувати DVB-T2

8208
У Москві, Санкт-Петербурзі та Казані вже продають російські сет-топ-бокси
Росія почала впроваджувати DVB-T2

Цифрове ефірне телебачення у стандарті DVB-T2 впроваджуватимуть у Росії, починаючи з 2012 року. Це випливає з розпорядження уряду Російської Федерації № N287-р від 3 березня 2012 року, повідомляється на сайті федерального державного унітарного підприємства «Російська телевізійна радіомовна мережа» (РТРС, оператор цифрового телебачення).

 

Відповідно до розпорядження уряду про затвердження плану використання смуг радіочастот у межах розвитку перспективних технологій в РФ №57-р від 21 січня 2011 року, запланованим строком початку надання послуг DVB-T2 у Росії був 2015 рік. Новим розпорядженням цей строк наближено на три роки.

 

Також на 2012 рік перенесено проведення конкурсу або ухвалення рішення Державної комісії з радіочастот на роботу в діапазоні частот 470-862 МГц (четвертий і п'ятий телевізійний діапазон).

 

Перший регіон Росії, де розпочалося мовлення в стандарті DVB-T2 - Татарстан. Тут РТРС запустив цифрове ефірне телебачення цього стандарту 1 березня 2012 року. Зона охоплення - 40-60 кілометрів навколо Казані, охоплення населення - 1,5 млн осіб. До кінця року планується запуск іще шести станцій по всій республіці Татарстан, DVB-T2 буде доступним 70% населення.

 

19 березня тестове ефірне цифрове мовлення стандарту DVB-T2 розпочалося в Санкт-Петербурзі, а також у Москві.

 

Навесні 2012 року заплановано запустити DVB-T2 ще в декількох суб'єктах Російської Федерації, зокрема, в Краснодарському краї, Волгоградській, Псковській і Ростовській областях.

 

Також з 19 березня у Москві, Санкт-Петербурзі та Казані в роздрібній торгівлі з'явилися сет-топ-бокси (телетюнери для прийому цифрового сигналу) виробництва російської компанії General Satellite.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду