У Молдові затримали главу агентства Sputnik

У Молдові затримали главу агентства Sputnik

17 Вересня 2019
1137
17 Вересня 2019
17:21

У Молдові затримали главу агентства Sputnik

1137
Володимира Новосадюка допитали і відпустили.
У Молдові затримали главу агентства Sputnik
У Молдові затримали главу агентства Sputnik

У Кишиніві (Молдова) затримали главу інформаційного агентства «Sputnik Молдова» Володимира Новосадюка. Про це повідомило молдовське видання NewsMaker з посиланням на джерела, а також пише російський «Інтерфакс» з посиланням на пресслужбу агентства Sputnik.

Главу агентства «Sputnik Молдова» затримали в рамках справи про крадіжку групою осіб мільярду доларів з банківської системи Молдови. Прессекретар Антикорупційної прокуратури повідомив, що всього в цій справі провели 21 обшук.

Крім того, згодом у відомстві уточнили, що Володимира Новосадюка допитали і відпустили, а в нього вдома провели обшук.

Як пише NewsMaker, Володимира Новосадюка вважають близькою до бізнесмена Ілана Шора людиною. Зокрема, він був членом адміністративної ради Banca Sociala, підконтрольного Ілану Шору. Крім того, імена глави агентства «Sputnik Молдова» та його дружини Рити Цвік фігурували в звітах Kroll. За даними цих звітів, Рита Цвік та Володимир Новасадюк, обидва акціонера Unibank, взяли в борг 12 млн леїв від ТОО Harrogate Consulting. Також Рита Цвік володіє двома телеканалами, підконтрольними Ілану Шору – Orhei TV і «Центральне телебачення».

Нагадаємо, 29 травня 2019 року Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

Фото: Sputnik Молдова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1137
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду