Комітет інформполітики створив п’ять підкомітетів

Комітет інформполітики створив п’ять підкомітетів

9 Вересня 2019
2329
9 Вересня 2019
13:56

Комітет інформполітики створив п’ять підкомітетів

2329
Парламентський Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на засіданні 9 вересня 2019 року створив п’ять підкомітетів.
Комітет інформполітики створив п’ять підкомітетів
Комітет інформполітики створив п’ять підкомітетів

До структури Комітету гуманітарної та інформаційної політики ввійшло п’ять підкомітетів: з питань культурної політики; інформаційної політики; туризму та курортів; у справах сім’ї та дітей; кінематографу та реклами.

До складу підкомітету з питань культурної політики ввійшли: Гео Лерос (голова), Єлізавета Богуцька, Олександр Качний, Ірина Констанкевич, Микола Княжицький, Дмитро Нальотов, Павло Сушко, Олександр Ткаченко, Софія Федина, Євгенія Кравчук, Юрій Павленко.

До складу підкомітету з питань інформаційної політики ввійшли: Микита Потураєв (голова), Олександр Абдуллін, Олександр Качний, Микола Княжицький, Євгенія Кравчук, Павло Сушко, Олександр Ткаченко, Софія Федина, Олександр Кабанов, Юрій Павленко.

До складу підкомітету з питань туризму та курортів ввійшли: Дмитро Нальотов (голова), Єлізавета Богуцька, Олександр Кабанов, Олександр Качний, Микола Княжицький, Євгенія Кравчук, Тетяна Рябуха, Микита Потураєв, Павло Сушко, Софія Федина, Ірина Констанкевич.

До складу підкомітету у справах сім’ї та дітей ввійшли: Тетяна Рябуха (голова), Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Олександр Качний, Ірина Констанкевич, Євгенія Кравчук, Юрій Павленко.

До складу підкомітету у сфері кінематографу та реклами ввійшли: Павло Сушко (голова), Олександр Кабанов, Євгенія Кравчук, Гео Лерос, Микита Потураєв, Микола Княжицький, Софія Федина, Юрій Павленко, Олександр Абдуллін.

Нагадаємо, 29 серпня 2019 року Верховна Рада ухвалила постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання, а також обрала голів, перших заступників голів, секретарів і членів комітетів без обговорення. Серед них –Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики. Його очолив Олександр Ткаченко («Слуга народу»), першою заступницею голови стала Ірина Констанкевич (позафракційна), заступниками голови – Євгенія Кравчук («Слуга народу»), Гео Лерос («Слуга народу»), Микита Потураєв («Слуга народу»), секретар – Олександр Абдуллін («Батьківщина»). Члени комітету: Андрій Боблях («Слуга народу»), Єлізавета Богуцька («Слуга народу»), Олександр Кабанов («Слуга народу»), Олександр Качний(«Опозиційна платформа – За життя»), Микола Княжицький («Європейська солідарність»), Ренат Кузьмін («Опозиційна платформа – За життя»), Дмитро Нальотов («Слуга народу»), Юрій Павленко («Опозиційна платформа – За життя»), Тетяна Рябуха («Слуга народу»), Павло Сушко («Слуга народу»), Софія Федина («Європейська солідарність»).

Предмети відання: культурно-просвітницька діяльність (видавнича справа, бібліотечна справа, народні художні промисли); культурно-мистецька діяльність (професійні творчі спілки, театри, музика, школи естетичного виховання, арт-ринок, дизайн, галереї, організація виставок, концертів, фестивалів тощо); медійна індустрія (телебачення, ОТТ та IPTV, платформи з розповсюдження інформації, радіо), національна кіноіндустрія; аудіовізуальний ринок; рекламна діяльність; охорона історико-культурної спадщини (музейна справа, архівна справа, діяльність заповідників, вивезення, ввезення і повернення культурних цінностей); друковані, електронні засоби масової інформації, у тому числі соціальні медіа, мережа Інтернет; туризм та туристична діяльність; курорти та рекреаційна діяльність; державна політика у сфері свободи совісті та релігійних організацій; державна політика у сфері розвитку та використання державної мови та мов національних меншин в Україні; засади благодійної діяльності, у тому числі меценатської; державна політика у сфері інформації та інформаційної безпеки (крім питань, що належать до сфери національної безпеки та оборони); висвітлення діяльності Верховної Ради України; державна політика у сфері сімейно-шлюбних відносин; державна політика сприяння становленню інституту сім’ї, забезпечення надання державної допомоги сім’ям з дітьми, захисту безпритульних дітей, оздоровлення та відпочинку дітей; демографічна політика.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду