detector.media
30.08.2019 13:52
Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів
Сюмар, Дубінський, Рахманін, Василевська-Смаглюк, Тищенко та інші увійшли до немедійних комітетів
Колишні медійники, обрані народними депутатами, увійшли до різних комітетів Верховної Ради.

29 серпня Верховна Рада ухвалила постанови про перелік, кількісний склад і предмети відання комітетів Верховної Ради України дев'ятого скликання, а також обрала голів, перших заступників голів, секретарів і членів комітетів.

Колишня голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у парламенті 8-го скликання, депутатка «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар стала членом Комітету з питань антикорупційної політики. А заступницею голови цього комітету стала колишня журналістка й редакторка Олена Мошенець («Слуга народу»).

Колишній ведучий і креативний продюсер програми «Гроші» на каналі «1+1», блогер Олександр Дубінський («Слуга народу») став заступником голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Членами цього ж комітету стали ексжурналістка ТСН на «1+1» Ольга Василевська-Смаглюк та ексрадіоведуча Дар’я Володіна (обидві – «Слуга народу»).

Колишній журналіст Сергій Рахманін («Голос») став членом Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а колишній комік і керівник студії «Мамахохотала» Роман Грищук («Слуга народу») – членом Комітету з питань освіти, науки та інновацій.

Колишні телеведучий Олександр Скічко та комік Юрій Корявченков, ексгендиректор інформагенції УНІАН Артем Ковальов, засновник інформагенції «Терміново» Ігор Василів стали членами Комітету з питань транспорту та інфраструктури, а заступником голови цього комітету став екстелеведучий Микола Тищенко (усі ці депутати представляють фракцію «Слуга народу»).

Колишній ведучий закарпатського телеканалу «Тиса-1» Анатолій Костюх («Слуга народу») став заступником голови Комітету з питань молоді і спорту, а колишній керівник моніторингової компанії «Медіатека» Олександр Маріковський («Слуга народу») – заступником голови Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Колишня журналістка та піарниця Анна Коваленко («Слуга народу») стала членом Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, а ексжурналіст Дмитро Костюк («Слуга народу») – членом Комітету з питань аграрної та земельної політики.

Колишній керівник «Квартал-концерту» Максим Ткаченко («Слуга народу») став першим заступником голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин, а телеведучий і політик Вадим Рабінович («Опозиційна платформа – За життя») – членом цього ж комітету.

Колишні комунікаційними Святослав Юраш і Єлизавета Ясько (обоє – «Слуга народу») стали членами Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Колишній речник МЗС часів Віктора Януковича, екстелеведучий і член редакційних рад телеканалів «112 Україна» і NewsOne Олег Волошин («Опозиційна платформа – За життя») став заступником голови Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Блогер Максим Бужанський («Слуга народу») та колишній поліцейський і телеведучий Ілля Кива («Опозиційна платформа – За життя») стали членами Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Загалом у парламенті дев’ятого скликання працюватимуть 23 комітети. Серед них – Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики на чолі з Олександром Ткаченком (почесний президент «1+1 медіа»), Комітет з питань свободи слова на чолі з Нестором Шуфричем, Комітет з питань цифрової трансформації на чолі з Михайлом Крячком. Детальніше про склад медійних комітетів і предмети відання читайте тут.

Нагадаємо, що медійники увійшли до керівництва Верховної Ради і депутатських фракцій.

Депутатську фракцію партії «Голос» очолив колишній журналіст Сергій Рахманін. А заступниками голови фракції партії «Слуга народу», серед інших, стали колишній керівник «Квартал-концерт» Максим Ткаченко, ексголова пресофісу партії «Слуга народу» Євгенія Кравчук, колишній кінопродюсер Павло Сушко, колишній актор студії «Квартал 95» Юрій Корявченков, екстелеведучий Микола Тищенко.

Віцеспікеркою Верховної Ради стала Олена Кондратюк - експіарниця, секретар Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики парламенту минулого скликання.

Також двоє медійників увійшли до складу нового уряду: Михайло Федоров – віцепрем’єрміністр – міністр цифрової трансформації; Володимир Бородянський – міністр культури, молоді та спорту.

На фото: Микола Тищенко, фото: інформаційне управління Апарату Верховної Ради України

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY