СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК

СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК

13 Серпня 2019
1497
13 Серпня 2019
10:30

СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК

1497
Роботу телерадіокомпанії повністю відновлено.
СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК
СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК

Служба безпеки України в взаємодії з представниками Чорноморської телерадіокомпанії усунула наслідки кібератаки на ефірний сервер ТРК.  

Про це 13 серпня повідомляється на Facebook-сторінці СБУ.

Працівники Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ встановили, що атака була спрямована на блокування та виведення з ладу всіх ключових елементів управління ефіром, резервних копій та запасних інструментів.

«Зловмисники через шкідливе програмне забезпечення отримали контроль над серверним обладнанням телерадіокомпанії та вивели систему з ладу. СБУ локалізувала кібератаку та блокувала її негативний вплив на ефірний сервер телерадіокомпанії», – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі зауважили, що зараз роботу телерадіокомпанії повністю відновлено, а її команда спільно з фахівцями відомства розробляє надійнішу систему захисту серверного обладнання від стороннього незаконного втручання. На сайті Чорноморської ТРК зазначається, що спільно з СБУ також вживаються заходи щодо відновлення даних.

Нагадаємо, на ефірний сервер Чорноморської телерадіокомпанії 3 серпня скоїли кібератаку, що призвело до серйозного збою роботи. У ТРК припускали, що ефір може бути недоступний до 8 серпня.

«Чорноморська телерадіокомпанія» мовить на супутнику, а також 17 серпня 2017 року розпочала тестове цифрове ефірне мовлення на Крим із Чонгара. Компанія також володіє телевізійним та радійними частотами (радіо «Ассоль») в Криму, але після окупації Криму змушена була припинити мовлення, а її кримські частоти зайняті російськими мовниками.

У 2017 році стало відомо, що в ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» змінилася структура власності. Відповідні зміни до її ліцензії внесла 17 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Кінцевим бенефіціарним власником «Чорноморської ТРК» залишається Андрій Сенченко – народний депутат у 2006-2014 роках від БЮТ і «Батьківщини», а нині голова правління ГО «Всеукраїнський рух «“Сила права”».

Фото: Чорноморська ТРК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1497
Читайте також
11.05.2018 15:54
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 528
19.08.2017 18:53
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 643
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду