На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу

На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу

5 Серпня 2019
1573
5 Серпня 2019
10:25

На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу

1573
На ефірний сервер Чорноморської телерадіокомпанії 3 серпня скоїли кібератаку, що призвело до серйозного збою роботи. Ефір може бути недоступний до 8 серпня.
На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу
На Чорноморську ТРК скоїли кібератаку, вона призупинила роботу

Про це повідомляється на сайті Чорноморської ТРК.

«Очевидно, атака мала певний підготовчий період, оскільки одномоментно були виведені з ладу всі ключові елементи управління ефіром, також як і всі резервні копії та запасні інструменти. Це призвело до серйозного збою роботи, і тепер ефір може бути недоступний до 8 серпня», – йдеться в повідомленні.

Команда ТРК працює над відновленням працездатності обладнання.

«Ми пов'язуємо атаку з професійною діяльністю телерадіокомпанії, у тому числі висвітленням теми російсько-української війни, і вибудовуванням моста через створену російською пропагандою ментальну прірву між громадянами України – жителями Криму, Донбасу і вільної частини країни», – наголосив президент Чорноморської ТРК Євген Каленський.

«Чорноморська телерадіокомпанія» мовить на супутнику, а також 17 серпня 2017 року розпочала тестове цифрове ефірне мовлення на Крим із Чонгара. Компанія також володіє телевізійним та радійними частотами (радіо «Ассоль») в Криму, але після окупації Криму змушена була припинити мовлення, а її кримські частоти зайняті російськими мовниками.

У 2017 році стало відомо, що в ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» змінилася структура власності. Відповідні зміни до її ліцензії внесла 17 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Кінцевим бенефіціарним власником «Чорноморської ТРК» залишається Андрій Сенченко – народний депутат у 2006-2014 роках від БЮТ і «Батьківщини», а нині голова правління ГО «Всеукраїнський рух «“Сила права”».

Фото: Чорноморська ТРК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1573
Читайте також
11.05.2018 15:54
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 549
19.08.2017 18:53
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 658
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду