detector.media
13.08.2019 10:30
СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК
СБУ повідомила про блокування кібератаки на сервер Чорноморської ТРК
Роботу телерадіокомпанії повністю відновлено.

Служба безпеки України в взаємодії з представниками Чорноморської телерадіокомпанії усунула наслідки кібератаки на ефірний сервер ТРК.  

Про це 13 серпня повідомляється на Facebook-сторінці СБУ.

Працівники Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки СБУ встановили, що атака була спрямована на блокування та виведення з ладу всіх ключових елементів управління ефіром, резервних копій та запасних інструментів.

«Зловмисники через шкідливе програмне забезпечення отримали контроль над серверним обладнанням телерадіокомпанії та вивели систему з ладу. СБУ локалізувала кібератаку та блокувала її негативний вплив на ефірний сервер телерадіокомпанії», – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі зауважили, що зараз роботу телерадіокомпанії повністю відновлено, а її команда спільно з фахівцями відомства розробляє надійнішу систему захисту серверного обладнання від стороннього незаконного втручання. На сайті Чорноморської ТРК зазначається, що спільно з СБУ також вживаються заходи щодо відновлення даних.

Нагадаємо, на ефірний сервер Чорноморської телерадіокомпанії 3 серпня скоїли кібератаку, що призвело до серйозного збою роботи. У ТРК припускали, що ефір може бути недоступний до 8 серпня.

«Чорноморська телерадіокомпанія» мовить на супутнику, а також 17 серпня 2017 року розпочала тестове цифрове ефірне мовлення на Крим із Чонгара. Компанія також володіє телевізійним та радійними частотами (радіо «Ассоль») в Криму, але після окупації Криму змушена була припинити мовлення, а її кримські частоти зайняті російськими мовниками.

У 2017 році стало відомо, що в ТОВ «Чорноморська телерадіокомпанія» змінилася структура власності. Відповідні зміни до її ліцензії внесла 17 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Кінцевим бенефіціарним власником «Чорноморської ТРК» залишається Андрій Сенченко – народний депутат у 2006-2014 роках від БЮТ і «Батьківщини», а нині голова правління ГО «Всеукраїнський рух «“Сила права”».

Фото: Чорноморська ТРК

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY