Суд прийняв позов проти Портнова та NewsOne

Суд прийняв позов проти Портнова та NewsOne

9 Липня 2019
4511

Суд прийняв позов проти Портнова та NewsOne

4511
Солом’янський районний суд Києва 8 липня прийняв позовну заяву активіста та керівника громадської організації «Небайдужі» Сергія Стерненка проти телеканалу NewsOne та Андрія Портнова, ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича.
Суд прийняв позов проти Портнова та NewsOne
Суд прийняв позов проти Портнова та NewsOne

Про це йдеться в документі, який активіст опублікував 9 липня.

Сергій Стерненко подав позовну заяву про захист честі, гідності, ділової репутації та про спростування недостовірної інформації. За його словами, Андрій Портнов в ефірі програми «Епіцентр української політики» на каналі NewsOne 10 червня сказав про нього наступне: «Ми зараз говоримо про людину, яка вчинила умисне вбивство особливо небезпечним способом в центрі міста Одеса».

Крім того, активіст наводить приклади схожих за змістом заяв ексзаступника глави АП часів Януковича в ефірі YouTube-каналу «Klymenko Time» та в Telegram-каналі «Portnov».

«Позивач вважає, що належними відповідачами є автор інформації – Портнов Андрій Володимирович, та телеканал NewsOne, власником якого є  Товариство з обмеженою відповідальністю "Новини 24 години", оскільки в межах його ефіру було поширено частину недостовірної інформації щодо позивача», – йдеться в документі.

Сергій Стерненко попросив суд поширену Портновим інформацію визнати недостовірною, зобов’язати його «спростувати недостовірну інформацію шляхом повідомлення в ефірі телепередачі "Епіцентр української політики"» протягом 15 календарних днів з дня набрання рішенням у справі законної сили, а також – зобов’язати канал NewsOne надати йому таку можливість.

Нагадаємо, 3 липня активіст, колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» та керівник громадської організації «Небайдужі» Сергій Стерненко повідомив, що подаватиме позов про захист честі та гідності проти телеканалу NewsOne та Андрія Портнова, ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича.

На активіста в 2018 році тричі скоювали замахи, під час одного з яких він наніс смертельного удару нападнику.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4511
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мар'ян
1724 дн. тому
Шарiй прийде! Мудло Стирненка вбивця, маю надiю воно до кiнця днiв сидiтиме в тюрмi!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду