В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події

В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події

1 Травня 2018
2786

В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події

2786
В Одесі у вівторок, 1 травня, громадському активісту Сергієві Стерненку вистрелили в потилицю із пістолета з гумовими кулями.
В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події
В Одесі свідок нападу на громадського активіста вів Facebook-трансляцію з місця події

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Перехожі допомогли наздогнати нападника, викликали патрульну поліцію. Постраждалому надали першу допомогу, зателефонували до швидкої. Пряму Facebook-трансляцію з місця події вела дівчина Сергія Стерненка, яка під час нападу перебувала разом із ним.

Поліція почала за фактом замаху на активіста, колишнього лідера «Правого сектора» в Одесі Сергія Стерненка кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 (умисне вбивство). Про це повідомив в Facebook начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Дмитро Головін, інформує «Цензор.НЕТ».

За його словами, в результаті оперативно-слідчих дій було затримано двоє людей: першого - недалеко від місця скоєння злочину, другого - за орієнтуванням. Проводяться слідчі дії, вилучено відео з камер спостереження, працюємо зі свідками, написав пан Головін.

Це не перший напад на Стерненка. У лютому 2018 року він мав струс мозку через удари невідомого «предметом, схожим на битку». Нападника тоді не затримали.

Сергій Стерненко брав участь у протестах проти виступу в Одесі співачки Ірини Білик влітку 2017 року, російського артиста Костянтина Райкіна, якій підтримував анексію Криму, в акції із захисту Літнього театру в Міському саду Одеси восени 2017 року. В квітні 2018 року Стерненко оголосив про створення громадської організації «Небайдужі».

Як повідомляв «Детектор медіа», в лютому 2018 року колишній очільник одеського осередку «Правого сектору» Сергій Стерненко разом із іншими активістами змусив залишити залу засідань Київського районного суду Одеси фотографа інформагентства «Одеса-медіа» Максима Войтенка, якого звинуватив у сепаратизмі і співпраці з російськими ЗМІ.

13 лютого у Київському районному суду Одеси розглядали клопотання прокуратури про продовження арешту Сергію Стерненку, якому оголосили підозру за ч.5 ст.27 і ч.3 ст.307 КК України (пособництво в збуті наркотичних речовин), повідомляла «Пушкінська.net».

Пізніше стало відомо, що 14 лютого Одеська поліція розпочала за фактом перешкоджання фотографу «Одеса-медіа» Максиму Войтенку 13 лютого у Київському райсуді Одеси кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів») Кримінального кодексу України. Про це повідомлялося на сайті ГУ Нацполіції в Одеській області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2786
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду