На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом

На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом

6 Липня 2019
1516

На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом

1516
У спеціальному випуску вісника Комісії Росії у справах ЮНЕСКО об’єкт Всесвітньої спадщини «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора», який знаходиться в Криму, був долучений до переліку об’єктів РФ.
На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом
На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом

Про це повідомив у Twitter посол України в Азербайджані Владислав Каневський.

«43 сесія ЮНЕСКО в Баку, крім розгляду важливих питань, "відзначилася" порцією чергової російськоі пропаганди. Херсонес (Крим) чомусь став російським об’єктом Всесвітньої спадщини. Завдяки делегації України і азербайджанським колегам незаконну продукцію вилучено», - йдеться в повідомленні.

Постійне представництво України при ЮНЕСКО також засудило поширення Росією вісника, в якому «Херсонес Таврійський» зазначено як нібито російський об’єкт.

«ППУ при ЮНЕСКО засуджує розповсюдження делегацією РФ на 43-й сесії КВС спецвипуску’2019 віснику Комісії РФ у справах ЮНЕСКО, в якому об‘єкт Всесвітньої спадщини "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" м. Севастополь, Крим, Україна, включений до списку об‘єктів РФ», - йдеться на сторінці представництва у Twitter.

Як відомо, у 2014 році Росія анексувала український Крим та взяла під контроль всі об’єкти культурного та історичного значення на його території. Київ наполягає просить ЮНЕСКО взяти їх під свій захист.

У червні 2019-го видання Los Angeles Times опублікувало матеріал з рекомендаціями щодо відвідин анексованого Криму, у якому Ялту називає «російською»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1516
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду