detector.media
06.07.2019 13:03
На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом
На сессії ЮНЕСКО у Баку вилучили вісник із «російським» Херсонесом
У спеціальному випуску вісника Комісії Росії у справах ЮНЕСКО об’єкт Всесвітньої спадщини «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора», який знаходиться в Криму, був долучений до переліку об’єктів РФ.

Про це повідомив у Twitter посол України в Азербайджані Владислав Каневський.

«43 сесія ЮНЕСКО в Баку, крім розгляду важливих питань, "відзначилася" порцією чергової російськоі пропаганди. Херсонес (Крим) чомусь став російським об’єктом Всесвітньої спадщини. Завдяки делегації України і азербайджанським колегам незаконну продукцію вилучено», - йдеться в повідомленні.

Постійне представництво України при ЮНЕСКО також засудило поширення Росією вісника, в якому «Херсонес Таврійський» зазначено як нібито російський об’єкт.

«ППУ при ЮНЕСКО засуджує розповсюдження делегацією РФ на 43-й сесії КВС спецвипуску’2019 віснику Комісії РФ у справах ЮНЕСКО, в якому об‘єкт Всесвітньої спадщини "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" м. Севастополь, Крим, Україна, включений до списку об‘єктів РФ», - йдеться на сторінці представництва у Twitter.

Як відомо, у 2014 році Росія анексувала український Крим та взяла під контроль всі об’єкти культурного та історичного значення на його території. Київ наполягає просить ЮНЕСКО взяти їх під свій захист.

У червні 2019-го видання Los Angeles Times опублікувало матеріал з рекомендаціями щодо відвідин анексованого Криму, у якому Ялту називає «російською»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY