detector.media
02.07.2019 11:40
У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні
У Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні
Комісія литовського радіо і телебачення (КЛРТ) повідомила, що в Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні.

Про це повідомляє Delfi.

У Комісії оцінили дані спостережень за 2018-2019 роки. Згідно з ними, серед іноземних виробників телевізійної продукції лідирують США.

«Російська продукція була на другому місці в телевізійних програмах, однак видно, що в 2019 році частина російської продукції в порівнюваних телевізійних програмах зменшилася більш, ніж на 20 годин: в 2018 році протягом спостережуваного тижні всього транслювалося 95 годин 33 хвилини, а в 2019 році – 75 годин 6 хвилин», – йдеться в повідомленні.

За даними КЛРТ, найбільше ефірного часу російська продукція зайняла на каналах Lietuvos rytas і BTV, де російські програми протягом тижня транслювалися 40 годин 31 хвилину і 17 годин 35 хвилин відповідно. Водночас зазначається, що час трансляції російських програм в ефірі цих телевізійних каналів зменшився – у минулому році телеканал Lietuvos rytas транслював російські передачі і фільми 46 годин 36 хвилин, BTV – 38 годин 9 хвилин.

Крім того, результати дослідження свідчать, що з п’яти комерційних телевізійних програм, які досліджувалися, лише телеканал Lietuvos rytas приділив більшу частину ефірного часу виробникам телепрограм з європейських країн, у BTV, LNK, TV-6 і TV8 цей показник зменшився.

Комісія наголосила, що законодавство Литви не передбачає вимог дотримуватися ці квоти.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо, що Литва заборонила в’їзд шеф-редактору новинного агентства «Sputnik Литва» Марату Касему.

Фото: UkrMedia

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY