detector.media
28.06.2019 12:31
У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування
У Росії український політв'язень Володимир Балух оголосив голодування
Незаконно засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області (РФ), з 25 червня оголосив голодування.

Про це повідомив адвокат Данило Берман, передає «Новая газета».

За його словами, Володимир Балух перестав приймати їжу і передав письмове повідомлення для адміністрації про початок голодування. Зокрема, активіст вимагає допустити до нього українського консула, повернути псалтир, теплу білизну і светр.

«Я негайно передав його заяву про початок голодування в канцелярію колонії і поїхав до Твері, де точно таку ж заяву передав в УФСВП (служба виконання покарань, – ДМ) по Тверській області. Прокуратуру з нагляду я сповістив електронною поштою, так само, як і уповноважених з прав людини по Тверській області і Росії», – розповів адвокат.

Крім того, він повідомив, що український активіст «безвилазно знаходиться в штрафному ізоляторі» та не отримує необхідного медичного обслуговування.

«Як показала практика, розголос в цьому випадку – кращий адвокат. Саме тому мій підзахисний і попросив мене довести до громадськості та ЗМІ причини, за якими він почав голодування», – уточнив  Данило Берман.

Нагадаємо, 5 липня 2018 року підконтрольний Росії суд Криму визнав Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тис. рублів.

Володимир Балух оголосив голодування 19 березня 2018 рокау на знак протесту проти вироку, який виніс йому підконтрольний РФ суд.

3 чеврня 2019 року стало відомо, що в Росії Володимира Балуха, який відбуває ув'язнення в колонії Тверської області (РФ), перевели до тюремної лікарні.

Фото: Новая газета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY