detector.media
15.06.2019 15:53
У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі
У Великобританії заборонили «шкідливі гендерні стереотипи» у рекламі
Британський регулятор з реклами (Аdvertising Standards Аuthority - ASA) розробив новий рекламний кодекс, щоб уникнути зображення людини, яка начебто не здатна виконати те чи інше завдання через свою стать.

Про це повідомляє «BBC Україна».

Так, відтепер у британській рекламі не буде жінок, які, наприклад, не здатні припаркувати авто, або чоловіків, які відмовляються виконувати хатню роботу. Правила поширюватимуться на всі медіаресурси: газети, журнали, телебачення і інтернет. За повідомленням регулятора, рекламодавці начебто сприйняли нововведення позитивно.

На думку регулятора, шкідливі стереотипи можуть «обмежувати вибір, прагнення та можливості дітей, молоді та дорослих, а деякі рекламні матеріали посилюють ці стереотипи».

До «шкідливих стереотипів» віднесли:

При цьому нові стандарти не мають на меті заборонити всі форми гендерних стереотипів. Як пояснили в ASA, головне завдання - визначити шкідливі сексистські штампи і запобігти їм. Реклама, в якій жінка робить покупки, а чоловік щось лагодить, - досі має право на існування. 

ASA оприлюднив нові правила наприкінці минулого року, надавши рекламодавцям шість місяців на підготовку до їх впровадження.

Регулятор визнає, що може зіткнутися з критикою нових правил, і готовий розглянути кожну окрему скаргу. 

Раніше «Детектор медіа» публікував поради від редакторів, як зацікавити аудиторію гендерною тематикою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY