«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу

«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу

27 Березня 2019
5032
27 Березня 2019
20:15

«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу

5032
Збільшення кількості чорного піару в телевізійному контенті – одна з головних тенденцій березня. Найбільш маніпулятивними каналами щодо просування «власного» кандидата та чорного піару проти опонентів протягом усієї виборчої кампанії були канали «1+1» та Прямий. Про це свідчать результати моніторингу ГО «Детектор медіа», презентовані 27 березня.
«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу
«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу

За даними моніторингу «Детектора медіа», головний осередок маніпулятивних, незбалансованих негативних матеріалів — телеканал «1+1», який посилено намагається дискредитувати Петра Порошенка. Чорний піар тут трапляється як у новинах, так і в програмах «розслідувань» «Гроші» та «Українські сенсації», де компромат зазвичай не підтверджують доказами та не балансують іншою стороною.

Порівняно невеликою кількістю чорного піару обмінюються колишні два крила «Опозиційного блоку»: на телеканалі «Україна», що належить Рінату Ахметову доводять, що справжня опозиція — Олександр Вілкул і що Юрій Бойко співпрацює з владою, а на телеканалі «Інтер», що належить Дмитру Фірташу та однопартійцю Бойка Сергію Льовочкіну — навпаки.

З-поміж інформаційних каналів нищівною незбалансованою критикою та чорним піаром проти конкурентів Петра Порошенка вирізняється Прямий канал. Тут чорний піар зосереджений в авторських ток-шоу.  В них незбалансований склад гостей, ведучі дають критичні оцінки опонентам Порошенка тощо. 

Також телеканал Прямий знімає багатосерійний мультфільм «Зашкварені» з натяком на кандидатів у президенти України, який межує з чорним піаром. Лідерка «Батьківщини» виступає головною героїнею у всіх випусках. У березні на каналі показали документальний проект «Старий-новий курс для України» про передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко, якій також є маніпулятивним і містить елементи чорного піару .

Детальніший звіт «Детектора медіа» читайте тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5032
Читайте також
27.03.2019 15:20
ГО «Детектор медіа»
2 490
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду