detector.media
27.03.2019 20:15
«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу
«1+1» та Прямий канал є лідерами з чорного піару – результати моніторингу
Збільшення кількості чорного піару в телевізійному контенті – одна з головних тенденцій березня. Найбільш маніпулятивними каналами щодо просування «власного» кандидата та чорного піару проти опонентів протягом усієї виборчої кампанії були канали «1+1» та Прямий. Про це свідчать результати моніторингу ГО «Детектор медіа», презентовані 27 березня.

За даними моніторингу «Детектора медіа», головний осередок маніпулятивних, незбалансованих негативних матеріалів — телеканал «1+1», який посилено намагається дискредитувати Петра Порошенка. Чорний піар тут трапляється як у новинах, так і в програмах «розслідувань» «Гроші» та «Українські сенсації», де компромат зазвичай не підтверджують доказами та не балансують іншою стороною.

Порівняно невеликою кількістю чорного піару обмінюються колишні два крила «Опозиційного блоку»: на телеканалі «Україна», що належить Рінату Ахметову доводять, що справжня опозиція — Олександр Вілкул і що Юрій Бойко співпрацює з владою, а на телеканалі «Інтер», що належить Дмитру Фірташу та однопартійцю Бойка Сергію Льовочкіну — навпаки.

З-поміж інформаційних каналів нищівною незбалансованою критикою та чорним піаром проти конкурентів Петра Порошенка вирізняється Прямий канал. Тут чорний піар зосереджений в авторських ток-шоу.  В них незбалансований склад гостей, ведучі дають критичні оцінки опонентам Порошенка тощо. 

Також телеканал Прямий знімає багатосерійний мультфільм «Зашкварені» з натяком на кандидатів у президенти України, який межує з чорним піаром. Лідерка «Батьківщини» виступає головною героїнею у всіх випусках. У березні на каналі показали документальний проект «Старий-новий курс для України» про передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко, якій також є маніпулятивним і містить елементи чорного піару .

Детальніший звіт «Детектора медіа» читайте тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY