У березні в Брюсселі пройде фестиваль української культури «Українська весна»

У березні в Брюсселі пройде фестиваль української культури «Українська весна»

1 Березня 2019
1124
1 Березня 2019
15:30

У березні в Брюсселі пройде фестиваль української культури «Українська весна»

1124
У рамках фестивалю пройдуть покази українського кіно, дискусії літераторів та концерт гурту Dakh Daughters.
У березні в Брюсселі пройде фестиваль української культури «Українська весна»
У березні в Брюсселі пройде фестиваль української культури «Українська весна»

Про це повідомляє прес-служба дистриб’юторської компанія «Артхаус Трафік».

15 березня у Центрі образотворчих мистецтв BOZAR у Брюсселі стартує фестиваль української культури «Українська весна».

Фестиваль відкриється концертом гурту Dakh Daughters.

До кінопрограми Ukrainian Spring увійшли чотири стрічки:

  • Істерн «Дике поле» – екранізація культового роману Сергія Жадана «Ворошиловград» та дебютна стрічка Ярослава Лодигіна. Головний герой фільму змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес – стару бензоколонку. Фільм створювався у копродукції України, Швейцарії та Нідерландів.
  • Містична драма «Брама» – стрічка, створена у копродукції України та США. Фільм Володимира Тихого був вперше представлений у рамках Талліннського кінофестивалю «Темні ночі». Головна героїня «Брами» у виконанні Ірми Вітовської – старенька Баба Пріся, яка з родиною живе у Чорнобильській зоні відчуження. За цю роль Ірма Вітовська була відзначена національною премією кінокритиків України «Кіноколо» як найкраща акторка року.
  • Анімаційне пригодницьке фентезі «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила» від української анімаційної студії Animagrad. Сюжет розповідає про мандрівного артиста Руслана, який рятує викрадену злим чарівником Чорномором принцесу.
  • «Лебедине озеро. Зона», яка свого часу стала першим українським фільмом, показаним на Міжнародному кінофестивалі у Торонто. Фільм Юрія Іллєнка є екранізацією сценарію Сергія Параджанова, і розповідає про кохання в'язня-втікача та жінки, яку він зустрічає біля монументу «Серп і молот». «Лебедине озеро» було відзначене премією міжнародної асоціації кінокритиків ФІПРЕССІ Каннського кінофестивалю.

У рамках «Української весни» також пройдуть диискусія «П'ять років Революції гідності» письменника Сергія Жадана та драматурга Павла Ар'є та творча зустріч із Сергієм Жаданом у домі Товариства українців в Бельгії.

Подія відбувається за підтримки Посольства України в Бельгії, Державного агентства України з питань кіно, Товариства українців в Бельгії, Центру образотворчих мистецтв BOZAR та «Артхаус Трафік».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду