ZIK заперечує «тісну співпрацю» з Адміністрацією президента

ZIK заперечує «тісну співпрацю» з Адміністрацією президента

1 Березня 2019
1692
1 Березня 2019
13:25

ZIK заперечує «тісну співпрацю» з Адміністрацією президента

1692
Телеканал ZIK спростовує закиди журналіста Олексія Братущака щодо «тісної співпраці» з Адміністрацією Президента України.
ZIK заперечує «тісну співпрацю» з Адміністрацією президента
ZIK заперечує «тісну співпрацю» з Адміністрацією президента

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Телеканал ZIK заявив, що участь відстороненого від обов’яків заступника секретаря РНБО Олега Гладковського в програмі Vox Populi була вибором глядачів, оскільки він став ньюзмейкером тижня. «Гостей проекту обирає аудиторія власноруч шляхом голосування на сайті. Усі охочі мають змогу проголосувати за наявну кандидатуру або ж запропонувати свою. Кожен також може поставити гостю запитання – в коментарях до ефіру та безпосередньо під час програми», – йдеться в прес-релізі.

ZIK також заперечує факт «тісної співпраці» з Адміністрацією президента, про яку заявив журналіст Олексій Братущак, який 28 лютого звільнився з каналу. «Стосовно комерційної співпраці телеканалу ZIK не тільки з Блоком Петра Порошенка, а й з іншими політичними партіями, то розміщення матеріалів передвиборної агітації здійснюється виключно на підставі угод з кандидатами на Пост Президента України та обов'язково здійснення попередньої оплати використання ефіру каналу за рахунок коштів виборчого фонду кандидата», – йдеться в прес-релізі.

Як писав «Детектор медіа», журналіст Олексій Братущак звільнився з каналу ZIK, заявивши про цензуру. Він написав у своєму блозі на сайті «Українська правда», що власник ZIKу Петро Димінський домовився з людьми Президента України Петра Порошенка про інформаційну співпрацю. Крім того, назвав маніпуляцією інтерв’ю відстороненого від обов’яків заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, який є фігурантом розслідування проекту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі держави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1692
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду