Олексій Братущак звільнився з каналу ZIK, заявивши про цензуру (ДОПОВНЕНО)

Олексій Братущак звільнився з каналу ZIK, заявивши про цензуру (ДОПОВНЕНО)

28 Лютого 2019
11507

Олексій Братущак звільнився з каналу ZIK, заявивши про цензуру (ДОПОВНЕНО)

11507
Журналіст Олексій Братущак повідомив про припинення співпраці з телеканалом ZIK. Він пропрацював майже півтора роки у тижневику «Деталі».
Олексій Братущак звільнився з каналу ZIK, заявивши про цензуру (ДОПОВНЕНО)
Олексій Братущак звільнився з каналу ZIK, заявивши про цензуру (ДОПОВНЕНО)

Про це він повідомив у своєму блозі на сайті «Українська правда» де він також працює журналістом.

«Сьогодні я повернув ZIKу своє журналістське посвідчення. 15 місяців я працював у тижневику "Деталі". І працював би далі. Якби на канал не зайшов Порошенко. А за ним – цензура та маніпуляції», – повідомив журналіст.

Про це він також написав у Facebook.

Журналіст у своєму блозі пише, що з різних джерел йому стало відомо, що «власник ZIKу Петро Димінський домовився з людьми Порошенка про інформаційну співпрацю. Сам Димінський відверто розповідав про це людям, які відвідували його за кордоном».

Журналіст також пише, що канал цензурував заяву Юлії Тимошенко про її участь у виборах президента: «Про цю подію не було сюжету у новинах. Натомість був замовний сюжет, або, як називають подібні матеріали, "комерційний сюжет"», – написав журналіст.

Також він згадав інтерв’ю відстороненого від обов’яків заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, який є фігурантом розслідування проекту «Наші гроші» про корупцію в оборонному секторі держави.

«Останнє "інтерв'ю" Олега Гладковського – абсолютна маніпуляція. Для нього навіть "говорящую голову" під виглядом журналіста вирішили не шукати. Щоб раптом у прямому ефірі не сталося якихось непередбачуваних моментів. Щоб зайвий раз не перетинатися з журналістами заходив і виходив Гладковський через чорний вхід...», – написав журналіст.

«Ми опинилися в ситуації, коли професія тележурналіста перетворюється на професію телеповії. Слухняного працівника без позиції та принципів. Хтось порівнює це з 2013-м і "співпрацею" телеканалів з Януковичем. Хто старший – з 2003-м і впливом на телеканали Кучми-Медведчука. А я бачу російську історію. Де тележурналістику знищили під нуль. Медіапрацівники федеральних телеканалів є, а журналісти – лише назва місця роботи у посвідченнях "Пресса". І я не хочу такого для своєї країни, для своєї професії, для себе. І миритися з цим, робити вигляд, що все гаразд, то все не я, більше не хочу. Не можу.
І тому просто пішов. Шлях до цензури – не для мене
», – додав журналіст.

«Детектор медіа» намагається отримати коментарі від прес-служби каналу ZIK та Адміністрації Президента.

Керівник Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Андрій Жигулін порадив звертатися до прес-секретаря президента Святослава Цеголка.

Заввідділу Головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України Володимир Горковенко у коментарі ДМ сказав, що особисто він на канал впиву не має, а про якого цензора писав журналіст - не знає.

«Якщо говорити про Адміністрацію Президента, то це 4-поверхове приміщення з 5 входами. Точно знаю, що принаймні 3 із 5 зачинено. Який з них він (Братущак – ред.) має на увазі і з якого поверху чи під’їзду виходить цензор – я не знаю», - сказав пан Володимир на запитання, як він може прокоментувати заяву Олексія Братущака про вплив АП на канал.

Настуного дня, 1 березня, прес-служба телеканалу ZIK поширила спростування закидів журналіста Олексія Братущака щодо «тісної співпраці» з Адміністрацією Президента України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11507
Читайте також
28.02.2019 17:52
Олексій Братущак, «Українська правда. Блоги»
1 299
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду