Роскомнагляд погрожує заблокувати видання «Буквы» в РФ

Роскомнагляд погрожує заблокувати видання «Буквы» в РФ

8 Лютого 2019
990
8 Лютого 2019
13:50

Роскомнагляд погрожує заблокувати видання «Буквы» в РФ

990
Федеральная служба Російської Федерації з нагляду в сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) пригрозила заблокувати в РФ інтернет-видання «Буквы» через статтю про анексований Крим. Відповідний лист надійшов на адресу редакції
Роскомнагляд погрожує заблокувати видання «Буквы» в РФ
Роскомнагляд погрожує заблокувати видання «Буквы» в РФ

Про це «Буквы» повідомили на своєму сайті.

Зокрема, Роскомнагляд вніс домен «Букв» в реєстр заборонених в РФ сайтів і закликав видалили з сайту новину «В украинском МИД требуют от РФ отменить призыв на военную службу в Крыму» від 3 жовтня 2017 року.

«Направляется уведомление о внесении в "Единый реестр доменных имен, указателей страниц сайтов в сети "Интернет" и сетевых адресов, позволяющих идентифицировать сайты в сети "Интернет", содержащие информацию, распространение которой в Российской Федерации запрещено" следующего(их) указателя (указателей) страницы (страниц) сайта в сети Интернет», – цитує Роскомнагляд видання.

Редакція також зауважує, що новина була зроблена за офіційною заявою МЗС України.

 «…МЗС України вимагає від Російської Федерації скасувати призов на військову службу на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополь (Україна) і забезпечити неухильне дотримання нею своїх міжнародних зобов'язань як держави-окупанта», – йдеться в новині.

Редакція видання «Буквы» повідомила, що «не буде виконувати вимоги Роскомнагляду і вважає їх абсурдними, тому що Крим – це Україна».

Нагадаємо, у вересні 2018 року Роскомнагляд погрожував виданню DT.ua блокуванням через статтю журналіста Миколи Мирного «Чи законно Росія призиває в армію кримчан?». У жовтні сайт видання було заблоковано у Криму.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду