Роскомнагляд планує повторно штрафувати Google замість блокування

Роскомнагляд планує повторно штрафувати Google замість блокування

24 Грудня 2018
1092
24 Грудня 2018
12:11

Роскомнагляд планує повторно штрафувати Google замість блокування

1092
11 грудня управління Роскомнагляду по Центральному федеральному округу вже штрафувало американську компанію Google на 500 тис. рублів за неприєднання до реєстру заборонених в Росії сайтів. Проте блокувати Google у випадку подальшого нневиконання місцевих законів у РФ поки не збираються.
Роскомнагляд планує повторно штрафувати Google замість блокування
Роскомнагляд планує повторно штрафувати Google замість блокування

Про це заявив керівник Роскомнагляду Олександр Жаров, повідомляють російські ЗМІ.

«Деякий час тому ми оштрафували компанію на 500 тис. рублів. Для компанії Google цифра абсолютно незначна - це очевидно. Але публічна інформація про те, що вони оштрафовані в країні за порушення її законів, напевно, не сильно приємна подія для будь-якої комерційної компанії. Ми маємо намір в разі недотримання в подальшому закону компанією Google повторити цю процедуру і знову оштрафувати її. І домагатися виконання закону саме цими методами», - сказав він.

За словами Жарова, Роскомнагляд також має намір перевірити компанії Twitter та Facebook, чи локалізують вони персональні дані російських користуачів на серверах на території країни, як того потребує закон РФ. У разі невиконання цієї вимоги компанії також можуть бути оштрафовані. Як стверджує голова відомства, блокування розглядатиметься лише в тому випадку, якщо компанії «загрожуватимуть безпеці країни або суспільства».

Як відомо, що з 16 квітня 2018 року Роскомнагляд намагається заблокувати роботу месенджера Telegram. При спробах зробити це було заблоковано велику кількість адрес, зокрема через це постраждали IP-адреси Google, Amazon, Microsoft та інших великих хостинг-провайдерів. Блокування Telegram у Росії засудили 13 правозахисних організацій. Російський інтернет-омбудсмен визнав неможливість блокування Telegram.

Нагадаємо такоже, що в червні 2018 пошуковики зобов’язали підключитися до реєстру заборонених сайтів в РФ і запровадили для них штрафи за видачу посилань на заборонені ресурси. У листопаді 2018 року російський регулятор порушив адміністративну справу щодо компанії Google. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1092
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду