Комітет свободи слова планує розглянути проект закону про аудіовізуальні послуги у травні 2019 року

Комітет свободи слова планує розглянути проект закону про аудіовізуальні послуги у травні 2019 року

24 Січня 2019
1862
24 Січня 2019
18:04

Комітет свободи слова планує розглянути проект закону про аудіовізуальні послуги у травні 2019 року

1862
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики ухвалив план роботи на період десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання (лютий-липень 2019 року).
Комітет свободи слова планує розглянути проект закону про аудіовізуальні послуги у травні 2019 року
Комітет свободи слова планує розглянути проект закону про аудіовізуальні послуги у травні 2019 року

На перше півріччя 2019 року Комітет свободи слова планує розглянути 63 профільні проекти законодавчих актів, в підготовці на розгляд Верховної Ради України яких він є головним. Серед них проект закону № 7397 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», зареєстрований у грудні 2017 року. Про це йдеться на сайті комітету.

Також комітет планує розглянути проект постанови № 9329 про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року, який парламент і не проголосував до початку президентської передвиборної кампанії.

У плані комітету й проект закону № 9068 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо посилення інформаційної безпеки та протидії державі-агресору в інформаційній сфері, який парламент не включив у грудні до порядку денного. Також проект постанови № 7086 про проведення парламентських слухань про безпеку журналістів в Україні на тему: «Безпека журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи вирішення», що зареєстрована ще 1 листопада 2017року. 

Члени комітету вкотре вносять до плану роботи розгляд проектів законів № 1768 та №1768-1 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо участі іноземних осіб в телеорганізаціях). А проект закону № 8538 про внесення змін до статті 8 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» від 27 липня 2018 року планують розглянути у липні.

Комітет планує два виїзних засіданнях: до Донецької та Луганської  областей з метою перевірки виконання рекомендацій Комітету щодо зміцнення інформаційної безпеки (червень, липень) та у м. Києві, щоб розглянути питання «Суспільне телебачення і радіомовлення на регіональному рівні: виклики процесу становлення» (червень).

Серед питань, які розглядаються комітетом у порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради, власних рішень, плануються такі: «Проблеми інформаційного мовлення на зарубіжні країни ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» (в порядку контролю виконання Закону України «Про  систему іномовлення України»);  «Контент Суспільного мовлення: проблеми росту чи проблеми менеджменту?  в порядку виконання Закону України «Про суспільне телерадіомовлення»)»; «Стан виконання вимог чинного законодавства в процесі роздержавлення друкованих засобів масової інформації за результатами трьох років реформування», а також результати впровадження цифрового мовлення.

У Верховній Раді України пропонується провести у березні-квітні парламентські слухання на тему: «Безпека журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи вирішення».

Комітет свободи слова планує участь у проведенні круглого столу експертів «Забезпечення ефективної роботи  Єдиного веб-порталу використання публічних коштів та стан і перспективи розвитку законодавства у цій сфері» у лютому спільно з Міністерством фінансів України та Центром політичних студій та аналітики «Ейдос». А у червні – в круглому столі експертів на тему: «Стан законодавства у сфері доступу до публічної інформації та сучасні виклики у сфері захисту персональних даних: пошук ефективних рішень» у співпраці з Офісом Ради Європи в Україні, Науково-дослідним інститутом інформатики і права Національної академії правових наук України.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1862
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду